avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sanse am sa obtin copilul in instanta>?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sanse am sa obtin copilul in instanta>?

Buna ziua :( Sunt mama a unui copil de aproape 8 ani.recent m-am desparitit de tatalui lui,am trait in concubinaj.Situatia mea este foarte complicata,din luna aprilie,din probleme de sanatatae am fost numai internata in spitale la bucuresti,timp in care concubinul meu nus-a interesat de mine si nu mi-a permis accesul la copil.eu sunt pensionata pe caz de boala,dar am unde locui,casa parintilor mei ,ulterior decedati,unde mai locuiesc decat cu un frate atat.copilul sufera foarte mult acolo,pentru ca nu ma poate vedea,atunci cand am invoire de la spital tatal nu imi permite sa il vad cu toate ca am acest drept.de curand am primit o citatie in care tatal ma cheama la tribunal pt stabilirea custodiei copilului.am vreo sansa sa il obtin avand in vedere ca sunt pensionata pe caz de boala?opilul nu doreste sa stea cu tatal,dar ii este foare frica de el si de multe ori nici la telefon nu-mi vb entru ca apoi ii se aplica pedepse.va rog mult de tot sa ma indrumati sa il pot obtine pe copil.sunt disperata
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:13, 9 August 2012
Conf actualului cod civil, custodia minorilor este una comuna. Veti putea obtine aceasta custodie comuna f usor, insa va trebui sa va luptati pt a lua copilul de la tata, adica sa ii stabiliti locuinta la domiciliul dvs.

Pt asta va trebui sa arati ca aveti o locuinta stabila la care se va face si o ancheta sociala pt a se verifica conditiile efective de locuit. De asemenea va trebui sa faceti si dovada veniturilor dvs.

Probabil ca tatal va insista sa ramana minorul la el avand in vedere starea dvs de sanatate. Se va face o ancheta sociala si la actualul domiciliu al copilului.

Instanta, eventual la solicitarea dvs, va putea sa il audieze pe minor si sa vada cu cine vrea acesta sa locuiasca, deoarece varsta acestuia permite audierea.

Se poate face si o evaluare psihologica a minorului, daca spuneti ca este timorat de catre tata, tot la solicitarea dvs in aparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului cui revine daca mama a avut o tentativa de sinucidere? alin_81 alin_81 Buna ziua, am gasit o discutie amoroasa intre sotia mea si un alt barbat, a urmat o mica cearta intre noi doi dupa care sotia a luat un pumn de pastile ( cam ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi teo73 teo73 Buna seara, Am un copil minor, sunt despărțită de tatăl acestuia, nu am fost casatoriti,este pe numele lui dar in custodia mea,după o intelegere verbala ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil in afara casatoriei lamelia23 lamelia23 am un copil de 1 an si 3 luni pentru care vreau sa obtin incredintarea. nu sunt casatorita cu tatal copilului.Am stat impreuna pana acum 3 luni cand m-am ... (vezi toată discuția)