avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Virare gresita de bani in contul I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Virare gresita de bani in contul I.I.

Buna ziua,
un client mi-a virat bani din greseala in contul de Intreprindere. Eu i-am virat inapoi.
Cum procedez in contabilitate ca sa nu platesc impozit pe banii virati?
Va mulrumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:13, 9 August 2012
In contabilitatea in partida simpla impozitul se calculeaza in functie de incasari si plati.
In concluzie ati incasat o suma dar ati si platit aceeasi suma - rezultat zero.
da, dar pentru suma virata inapoi, nu am factura/chitanta ca sa o deduc? O trec ca si cheltuiala deductibila?
Venit nedeductibil (nu intra in baza de impozitare), cheltuiala nedeductibila.
sa inteleg ca suma care a intrat in cont o trec pe o Fisa de operatiui diverse - Venit nedeductibil, iar operatiunea de virare inapoi a baniilor o trec pe Fisa de operatiui diverse - Cheltuieli nedeductibile?

Va multumesc pentru ajutor!
Daca inregistrati pe o fisa de operatiuni diverse suma care a intrat in cont, asa cum spuneti, pe aceeasi fisa inregistrati virarea aceleiasi sume catre cel care a facuta acea plata din greseala. Inregistrati suma "virata inapoi" cu minis sau in rosu iar rezulatatul, sodul acelei fise este zero.
de fapt aceste operatiuni va apar pe extrasul de cont, atat intrarea cat si iesirea sumei din contul dumneavoastra. Poate ramane acolo fara alta inregistrarea, fara alte fise... Nu o mai bagati in seama nici la vrenituri, nici la cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Pfa-fisa de operatiuni diverse VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa ma ajutati cu o informatie referitoare la completarea fisei pentru operatiuni diverse si implicit a jurnalului privind ... (vezi toată discuția)
Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)