avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca pe o constructie viitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca pe o constructie viitoare

Conform art. 2380 NCC, exista posibilitatea constituirii unei ipoteci pe o constructie viitoare, care va fi inscrisa provizoriu in CF.
Speta este urmatoarea: am o casa in care locuiesc si am stabilit chiar domiciliul aici, dar aceasta nu este intabulata, nefiind vopsita in exterior(decorativa) si neavand nici gard, conditii necesare pentru eliberarea dovezii de luare in folosinta si mai apoi pentru efectuarea formalitatilor de intabulare a constructiei in CF.

Din pacate, eu nu am resursele financiare sa termin casa, iar Banca ma preseaza(am un credit in franci elvetieni).Am vrut sa refinantez in euro, dar banca nu accepta ca garantie suplimentara casa, intrucat nu este intabulata in CF si nici nu vrea sa constituie ipoteca pe constructia viitoare(care de fapt exista deja), desi Codul civil ii ofera aceasta posibilitate, dar ei nu utilizeaza inca o asemenea "garantie".

Daca stie cineva vreo banca care accepta o astfel de garantie:"ipoteca pe constructie viitoare" sau vreun caz concret in care s-a acceptat o astfel de garantie, va rog sa ma anunte.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:19, 11 August 2012
Daca aveti autorizatie de constructie si asa cum spuneti constructia este finisata pana la "vopseaua decorativa", puteti sa solicitati de la primarie procesul verbal la terminarea lucrarilor, sa efectuati cadastru si apoi intabulare si pe constructie. Trebuie sa aveti trecuta pe rolul fiscal imobilul construit. Puteti incerca la societatile nebancare care acorda credite si pot lua in calcul noile constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar ancuta2003 ancuta2003 buna ziua, am o problema,daca am un credit ipotecar si in conditiile actuale ale pietei nu pot platii rata in intregime,ce mi se poate intampla?am incercat ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cu garantie casa la rosu. claudia.dinu claudia.dinu Buna ziua! Am si eu o problema de lamurit. Eu si cu sotul am facut un credit de nevoi personale si, impreuna cu economiile noastre, am inceput sa ne ridicam o ... (vezi toată discuția)
Casa noua construita pe teren ipotecat Eu88 Eu88 Bună ziua, Am un credit cu ipoteca teren și casa veche C1 obținut în 2014, între timp am obținut autorizație de construire cu acordul bancii pe ... (vezi toată discuția)