avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Mai am o problema, daca iti dai demisia poti sa te inregistrezi ca si somer (neindemnizat)?E adevarat ca somajul se considera vechime in munca?Multrumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 15 Ianuarie 2009
Da puteti sa va inregistrati! Aici aveti actele necesare:

Act de identitate original si copie
Carnet de munca
Acte studii si calificare
Adeverinta medicala cu specificatia apt de munca sau eventuale restrictii medicale +Dosar cu sina
Perioada în care s-a platit contribuţia de asigurări pentru somaj atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat este considerata stagiu de cotizare si nu vechime in munca ,dupa cunostintele mele.
Multumesc pentru raspuns...
Luciana21 a scris:

Mai am o problema, daca iti dai demisia poti sa te inregistrezi ca si somer (neindemnizat)?E adevarat ca somajul se considera vechime in munca?Multrumesc

Va puteti inregista la somaj in cautarea unui loc de munca, acesta este un somer neindemnizat, nu veti beneficia de vechime in munca pentru acesta perioada. Este vechime in munca pentru stabilirea pensiei doar perioada de somaj cu indemnizatie .
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator
Perioada in care s-a beneficiat de indemnizatie de somaj nu se considera vechime in munca, ci stagiu asimilat de cotizare care se ia in considerare la stabilirea pensiei.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare somaj ContSters74221 ContSters74221 care sunt actele necesare pt inscrierea la somaj pentru o persoana concediata individual cu art .65? care este indemnizatia de somaj cuvenita? persoana in ... (vezi toată discuția)
Somaj neindemnizat 2019 silviu1958 silviu1958 Dupa ce se incheie perioada de somaj indemnizat (12 luni), se poate trece la statutul de somer neindemnizat ? In acest ultim caz, se mai beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie, stagiul de cotizare si stagiul asimilat acestuia mihamihaela06 mihamihaela06 Buna seara, Sunt nascuta pe 2.06.1954. Am o vechime in munca de 36 ani si 11 luni (m-am angajat in data de 29.06.1974. Incepand cu data de 1.04 2011 sunt ... (vezi toată discuția)