avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVACUARE SILITA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVACUARE SILITA

Detin un teren intravilan de 1800 mp pe baza unui certificat de mostenitor cota 1/1 precum si cota de 68 dintr-o constructie anexa de 17 mp restul de 28 revenindu-i tatalui meu. Problema mea este ca tatal a ridicat o constructie de 14 mp pe terenul ce-mi apartine fara nici un document si refuza sa paraseasca terenul. Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters207149 , utilizator 18:12, 10 August 2012
Sa va aduceti aminte ca va este tata si sa ii ingaduiti aceasta ingerinta in dreptul dumneavoastra de proprietate/
Ca fiu ii datorati macar atat, daca mai mult nu va rabda sufletul sa ii oferiti.

Ce as mai da eu ca tatal meu sa mai fie printre noi si sa imi incalce dreptul de proprietate. :(
Indiferent de buchia legii, morala e mai presus de toate!

Cu toate acestea, Codul Civil zice cam asa:
" Articolul 390. Depăşirea hotarului terenului învecinat în cazul construcţiei

(1) Dacă proprietarul unui teren, cu ocazia ridicării unei construcţii, a construit dincolo de limita terenului său, fără a i se putea imputa premeditarea sau culpa gravă, vecinul trebuie să tolereze încălcarea hotarului dacă nu a obiectat pînă sau imediat după depăşirea limitei.

(2) Vecinul prejudiciat prin situaţia prevăzută la alin.(1) trebuie despăgubit cu o rentă în bani, plătită anual, cu anticipaţie.

(3) Cel îndreptăţit la rentă poate pretinde oricînd ca debitorul său să-i achite preţul porţiunii de teren pe care s-a construit în schimbul transmiterii proprietăţii asupra acesteia."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deteriorare casa si afectarea dreptului de folosinta Rmilitaru Rmilitaru Am casa construita pe limita de proprietate. Vecinul care isi construieste o casa noua, si-a suprainaltat cota terenului cu cca 0,5m si astfel nivelul ... (vezi toată discuția)
Case vecini (fosti prieteni) 25Maria23 25Maria23 Avem o constructie in forma de L cu doi proprietari si o curte interioara in care ambele familii au ferestre si balcoane, deci vedere comuna, dar cote diferite ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pe regimul de inaltime al unei cladiri flavius2 flavius2 Buna ziua. Am o speta de genul acesta: O cladire a fost construita in anul 1992 la limita cu terenul invecinat, fara a se respecta distanta legala de ... (vezi toată discuția)