avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vinzare cumparare

doi frati au cumparat cu act autentic de vinzare cumparare acum 15 ani de la unchii lor un imobil cu clauza de uzufruct viager unchiul si matusa lor ultimul decedind anul acesta deci cei doi frati au intrat in posesie deplina si au facut cadastru in vederea instrainarii.la momentul cumpararii acum 15 ani unul era necasatorit iar al doilea era casatorit dar in actul de acum 15 ani nu se face mentiunea ca este casatorit. de atunci au trecut 15 ani . acum la instrainare unul din frati poate vinde fiind si acum necasatorit iar al doilea poate vinde fara sotie deoarece nu se face mentiunea ca acum 15 ani era casatorit in acel act iar pe cadatru recenty facut apare doar numele lui ? sau trebuie sa semneze si sotia desi acum 15 ani erau caSATORITI DAR NU SE MENTIONEAZA ACEST LUCRU IN ACEL ACT ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:25, 10 August 2012
Trebuie sa semneze si Sotia, caci cota acestuia parte din imobil este bun comun cu Sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct viager:cui i se poate oferi? tibi12 tibi12 un act de vanzare cumparare intre mine (nepot) si bunic(proprietarul imobilului) cu clauza de intretinere mai presupune impozit? dar acelasi contract cu clauza ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Dumitru-Mitica Dumitru-Mitica Buna ziua. Eu impreuna cu sotia am incheiat cu unchiul respectiv matusa un contract de intretinere prin care acestia au cuvenit sa ne lase un imobil in sep ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)