Buna ziua,
Acum 3 luni am fost oprit de politia rutiera si mi s-a adus la cunostinta ca numerele de la masina imi erau expirate de jumatate de ora(fiind orpit la ora 00:30 in timp ce ma indreptam spre casa aflata la 3 minute distanta cu masina). Mi-am angajat un avocat care nu face nimic. Am fost la politie cu o petitie inaintata prin Parchetul Cluj in care ceream sa mi se spuna statiul de cercetare in care se afla dosarul. Nu mi s-a raspuns si atunci m-am dus personal la politie. Ce mi-a spus avocatul si o procuroare este ca termenul legal pentur solutionarea unui dosar penal in care nu se da condamnare este de 30 de zile. Acest lucru i l-am spus politistului la care imi era dosarul dar acesta nu a spus nimic. A sunat avocatul dupa 3 saptamani si i-au spus cei de la politie ca dosarul este trimis de cateva zile la Procuratura. dupa o luna am fost sa vad daca cei de la procuratura au trimis dosarul inapoi la Politie sa pot fi chemat la audiere si surpriza: Dosarul nu a ajuns niciodata la ei de la politie numai pentru inregistrare si nicidecum pentru inceperea urmaririi penale ca sa poata fi trimis inapoi la Politie. Ce pot sa fac in aceasta situatie ??? Sunt intr-un caz disperat deoarece lucrez la un Laborator de Metrologie Legala autorizat B.R.M.L. Bucuresti si cei din firma nu pot renunta la mine si eu nu pot sa imi fac serviciul avand functia de Tehnician Metrolog si trebuie sa ma prezint la clientii firmei in toata tara si nu pot face acest lucru. Cum pot face sa primesc macar o dovada de circulatie pe 30 de zile pana la solutionare ??? Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc anticipat
Conducerea cu numerele provizorii expirate constituie infractiune , fiind angajata raspunderea penala a dvs, putand fi dispusa de catre procuror , scoaterea de sub urmarire penala , in temeiul art 10 Cod Proc Penala si aplicandu-se o sanctiune cu caracter administrativ (o amenda administrativa, in temeiul art 91 Cod Penal )
Permisul poate fi retinut in vederea suspendarii , putandu-se elibera o dovada cu drept de conducere ,existand totodata posibilitatea prelungirii acesteia.