avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... invoirea salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

invoirea salariatilor

care este baza legala pentru invoirea salariatilor, prin ce documente se aproba si daca este suficient ca salariatul sa spuna doar ca "...vezi ca pe 09.08 nu pot sa vin la munca pentru ca sunt plecat...", fara sa mentioneze ce probleme are si fara sa intocmeasca o cerere de invoire si mai mult decat atat, fara sa primeasca o aprobare din partea angajatorului. In situatia in care acest salariat nu se prezinta la serviciu, nu prezinta nici un document justificativ pentru absenta de la serviciu, ce masuri s-ar impune? E clar ca putem declansa cercetarea disciplinara prealabila, dar chiar daca nu a mai fost sanctionat pana in prezent, se poate desface cim?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: panzarumitica , utilizator 20:06, 13 August 2012
Ce aveti scris in Regulamentul de Ordine Interioara?
nu detin o functie care sa-mi permita accesul la roi si desi lucrez de aproape 2 ani nimeni nu mi-a adus la cunostintya acest document despre care stiu ca trebuie sa existe... Probabil, si aici vb din experienta, roi este o copie fidela a codului muncii in ce priveste timpul de munca si odihna, concediul de odihna s.a. Daca puteti sa-mi spuneti ceva in lumina documentelor, actelor normative, general valabile, sau din experienta dumneavoastra... Va multumesc frumos!
Orice angajator este obligat ca la angajare sa aduca la cunostinta personalului angajat R.O.I. Mai mult decat atat, acest R.O.I. trebuie sa fie expus la sudiul societatii si la punctele de lucru, daca are. In mod normal pentru invoire trebuia facuta o cerere scrisa care trebuia sa fie aprobata de administrator sau orice alta persoana in masura sa aprobe aceasta invoire.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate ordin de serviciu anonim5775 anonim5775 doresc sa stiu daca un ordin se serviciu este legal, iar in caz ca nu este ce dispozitii legale sau incalcat . Prin acest ordin s-a stabilit, doar in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Plata ore zxz19 zxz19 Buna ziua In situația angajatul nu realizează totalul de ore lucrătoare dintr-o luna deoarece a petrecut mai mult timp pauze decât intervalul ... (vezi toată discuția)
ajutor-concediu fara plata in preavizul de concediere Roxy30 Roxy30 Buna ziua. Sunt utilizatoare noua pe acest forum si am si eu nevoie de cateva sfaturi privitoare la trimiterea in concediu fara plata cand salariatul deja ... (vezi toată discuția)