avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate ordin de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate ordin de serviciu

doresc sa stiu daca un ordin se serviciu este legal, iar in caz ca nu este ce dispozitii legale sau incalcat . Prin acest ordin s-a stabilit, doar in ceea ce priveste o parte din angajati, ca pentru invoirile care depasesc 30 de minute sa se solicite in scris aceasta urmand ca in masura in care sunt aprobate si in situatia in care durata invoirilor a insumat 8 ore sa se echivaleze cu o zi din perioada concediului de odihna legal . I se solicita angajatului care prezinta in scris cererea de invoire sa o completeze cu acordul sau pentru luarea unei zi din concediul legal de odihna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 19 Ianuarie 2014
In ceea ce priveste echivalea cu o zi de CO nu prea este legala solicitarea angajatorului.

Invoirea nu este reglementata legal. De regula, in practica, fara a exista o prevedere legala, se utilizeaza invoirea salariatului de la serviciu, cu plata sau fara plata salariului, in baza principiului libertatii de vointa a partilor contractului individual de munca. raportului de serviciu.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de co oprite din invoiri.buna ziua! la firma la care lucrez se practica următoarea procedura: ... gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua! La firma la care lucrez se prqctica următoarea procedura: pentru fiecare plecare mai devreme, in caz de nevoie iti faci cerere de invoire ( ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna muraruana muraruana Buna ziua. Ma puteti lamuri cu luarea concediului de odihna. Acordam angajatilor 11 zile consecutive de concediu si mai raman 10 din cele 21 de zile de ... (vezi toată discuția)
Invoire str8 str8 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pentru numarul de ore in care trebuie sa fiu la tribunal (reclamant) in contradictoriu cu angajatorul meu (parat), trebuie ... (vezi toată discuția)