Buna ziua.Peste 2 luni urmeaza sa ma casatoresc cu o colega de servici si as vrea sa stiu daca pt casatoria intre angajatii aceleiasi companii se acorda zilele libere legale (5) ambilor soti sau doar unuia dintre ei?La fel este si cu plata banilor primei casatorii (se specifica in contract plata unei sume de bani pt prima casatorie,dar nu specifica nimic despre sotii aceleiasi companii)?Multumesc mult.
Teoretic, fiecare salariat trebuie sa beneficieze individual de aceste drepturi, constituind drepturi personale. Nu exista mentiune in sensul acordarii unui singur ajutor daca viitorii soti sunt angajati ai aceleiasi companii.
Logic ar fi să se acorde zilele libere ambilor soţi, chiar dacă fac parte din aceeaşi companie. Altfel, dacă s-ar acorda zilele libere doar unuia dintre ei , acest beneficiu nu şi-ar mai atinge scopul .
Cât priveşte acel ajutor , şi acesta ar trebui acordat ambilor soţi , în lipsa unei prevederi exprese care să interzică acest lucru.
zilele legale se acorda ambilor soti deoarece legea nu distinge si este dreptul fiecaruia....in ce priveste celalat aspect , daca aveti prevedere expresa in cim amandoi, vi se va da amandurora. este , din nou dreptul fiecaruia. daca nu vi se dau este discriminare.daca nu voiau sa dea in ipoteza mentionata trebuiau sa scrie de la inceput.
am si eu o situatie legata de zilele libere platite pentru decesul bunicilor. Sotii, salariati ai aceeasi societati au formulat cereri pentu a li se acorda zile libere. Opinia mea este ca beneficiaza amandoi de zile libere... mai sunt si alte opinii?