avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Casatoria intre angajatii aceleiasi companii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Casatoria intre angajatii aceleiasi companii

Buna ziua.Peste 2 luni urmeaza sa ma casatoresc cu o colega de servici si as vrea sa stiu daca pt casatoria intre angajatii aceleiasi companii se acorda zilele libere legale (5) ambilor soti sau doar unuia dintre ei?La fel este si cu plata banilor primei casatorii (se specifica in contract plata unei sume de bani pt prima casatorie,dar nu specifica nimic despre sotii aceleiasi companii)?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 9 Octombrie 2013
@ alinatabara

Numai daca asa ceva este prevazut in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil.

Bunicul unui sot nu este bunicul si celuilalt sot. prin urmare, corect este sa beneficieze numai sotul al carui bunic a decedat.
Multumesc,
aveti dreptate cu privire la gradul de rudenie insa art 152 din lege spune " in cazul unor evenimente familiale ......" de aici opinia mea ca au dreptul amanadoi
Intr-adevar, dar aceste evenimente trebuie specificate expres in ccm aplicabils au in reg.intern.

Pentru bunici ar trebui sa se si detalieze cine beneficiaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere evenimente deosebite berceanu berceanu Buna ziua, Eu am o colega care s-a casatorit acum doi ani si care nu a beneficiat de zilele libere din partea firmei unde lucra la momentul respectiv. Anul ... (vezi toată discuția)
In cazul in care bunica decedata nu este mama naturala a unuia ... DanD75 DanD75 In cazul in care bunica decedata nu este mama naturala a unuia din parintii mei, beneficiez de zilele libere pentru evenimente (deces)? (vezi toată discuția)
Zile libere casatorie anda_bebeko anda_bebeko buna ziua, daca ma angajez cu data de 1 octombrie, iar la data de 27 octombrie ma casatoresc, pot sa imi iau cele 5 zile libere pt casatorie? angajatorul ... (vezi toată discuția)