avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PEDEAPSA CU DOAR 6 ANI PENTRU OMOR??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PEDEAPSA CU DOAR 6 ANI PENTRU OMOR??

Tatal meu a fost ucis de prietenul lui care s-a suparat pe el,a plecat acasa,si-a luat un cutit,s-a intors si l-a ucis,ifigandu-i cutitul in spatele genunchiului stang,direct in artera femurala,in timp ce tatal meu se afla pe o scara,negandind intentia acestuia.A fost judecat prin procedura simplificata,inculpatul recunoscand fapta si in doar o sedinta deja s-a judecat totul,pedeapsa fiind de 6 ani.ESTE POSIBIL SA SE INCURAJEZE CRIMINALITATEA??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:50, 12 August 2012
o puteti ataca pe motive de netemeinicie.
Nu cunosc dispozitivul sentintei , dar pare ca pedeapsa e in limite legale.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
crisalida_77, utilizator
Daca vorbim despre un omor simplu pedeapsa este in limitele legale din moment ce au existat circumstante atenuante si cauza s-a judecat dupa procedura simplificata.
Totusi daca va aflati in termenul legal de apel sau de recurs, atacati hotararea si aveti sanse ca pedeapsa sa nu ramana atat de mica.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
ContSters178374, utilizator
Da, aveti dreptul de a declara apel daca aveti calitate in proces.

E posibil sa declare apel si parchetul.
Mergeti la arhiva instantei si intrebati daca a declarat parchetul apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la recurs Justitiarul711 Justitiarul711 In cazul unui omor deosebit de violent, cu premeditare, faptasul recunoaste fapte si din cei 25 de ani i se reduce pedeapsa, (doar pentru faptul ca a ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor andrale andrale Poate ati citit in presa Constanteana de un tata care si a injunghiat fiul. O sa spuneti ca este un tata criminal dar stati asa sa va povestesc. Fiul se duce ... (vezi toată discuția)
Caz penal vinerica vinerica Buna ziua, Motivul acestui mesaj este de a va cere opinia in legatura cu un caz penal de omor calificat, victima fiind fiul meu. S-a intamplat acum 6 ani, ... (vezi toată discuția)