avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plângere catre C.E.D.O. împotriva conditiilor ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plângere catre C.E.D.O. împotriva conditiilor improprii de detentie

Am executat în perioada septembrie 2001 - octombrie 2002 o pedeapsa pentru delapidare. Vreau sa înaintez plângere catre C.E.D.O. împotriva conditiilor improprii de detentie de atunci. Este prea târziu, dupa atâta timp?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
okremus, utilizator
Cel mai recent răspuns: okremus , utilizator 20:48, 30 August 2012
V-ati trezit dupa 10 ani că ati avut conditii improprii la inchisoare? Nu mai puteti face nimic acum.
Stimat forumist,

Din păcate pentru dvs, ați depășit termenul de 6 luni prevăzut de Convenția Europeană.

Este util de știut că, reportat la condițiile de detenție, în general, pot fi clasificate în condiții materiale și medicale de detenție.

Dacă pentru încălcările derivate din probleme de sănătate există, în opinia CEDO, căi efective de atac,

în privința celor materiale - detenția propriu-zisă, cu cele derivate din ea: supraaglomerare, mizerie... - CEDO a statuat că aceste căi sunt ineficiente și nu se iau în considerare (vezi caza Petrea).

Prin urmare, în ceea ce privește condițiile materiale, acestea se vor analiza ca excepție de la regulă.

Astfel, este util de știut că, în astfel de cazuri, CEDO, pentru specificul cauzelor de acest gen împotriva României, consideră violarea Art. 3 al Convenției ca o faptă continuă.

Practic, pentru condițiile medicale se ia în calcul momentul epuizării procedurilor în fața judecătorului delegat, sau, eventual, soluționarea cerereilor de întrerupere a executării pedepsei, iar pentru cele materiale, orice moment din detenție.

Evident, dvs ați depășit cu mult termenul de 6 luni în orice modalitate de analiză, dar aspectele arătate pot fi utile altor aplicanți.

Cu stimă.





Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
andreigrigoriu, moderator
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii detentie vladcoroiu vladcoroiu conform carui regulament se poate verifica conditiile de detentie din penetenciarele din Romania ,intrebare : cat este minim necesar in spatiul de cazare ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo lawfull lawfull Buna ziua Stie cineva, este posibil sa sesizez CEDO desi nu am o hotarare interna definitiva ? Este vorba de o incalcare a unor drepturi aparate de ... (vezi toată discuția)
Cazul badila contra româniei. discutii asupra neepuizarii anumitor cai de atac. andreigrigoriu andreigrigoriu Pe data de 4 Octombrie 2011 Curtea Europeana a Drepturilor Omului s-a pronuntat in cauza Badila v. Romania, constatând existența relelor-tratamente in ... (vezi toată discuția)