am o intrebare legata de stimulentul pe care il primeste mama cand se intoarce la munca mai devreme de 2 ani de comcediu pt cresterea copilului.
inainte de a pleca in concediu pt cresterea copilului aveam un loc de munca de care nu eram foarte multumita si de accea m-am hotarat sa stau acasa timp de 2 ani cu bebelusul meu. intre timp am gasit un loc de munca bun si m-am hotarat sa reincep serviciul dupa 1 an si 3 luni de concediu. mi-am depus demisia la vechiul loc de munca si m-am angajat, dar as vrea sa stiu daca pot beneficia de acest stimulet de 100 lei (asa am inteles ca este). puteti sa-mi oferiti mai multe detalii si daca pot primi, ce acte sunt necesare si unde vor fi depuse?.
multumesc mult.
Acte necesare depunere dosar pt Stimulent lunar pentru creşterea copilului până la 2 ani - 100 lei/lună
* cerere (ANEXA 1 la H.G. 1682/2008, publicată în M.Of. 872/23.12.2008);
* actul de identitate al solicitantului (copie şi original);
* certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul (copie şi original); hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei sau de încredinţare a adopţiei, hotărârea judecătorească sau hotărârea comisiei pentru protecţia copilului pentru măsura plasamentului în regim de urgenţă (copie şi original);
* certificatele de naştere ale tuturor copiilor născuţi după data de 1 ianuarie 2006 (copie şi original);
* adeverinţa tip eliberată de angajator, din care să rezulte că persoana îndreptăţită :
o a beneficiat de concediu de maternitate (pre şi postnatal), (să se precizeze perioada),
o a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei naşterii copilului,
o realizează venituri în prezent, cu precizarea datei (zi/luna/an) de reluare a activitatii.
* dosar cu şina din carton (coperţi întregi);
* pentru plata în cont bancar – extras de cont pe numele solicitantului la o unitate bancară .
Stimulent reinsertie
La implinirea 1 an al copilului, mama nu vrea sa se intoarca la fostul loc de munca ci sa aiba o activitate independenta in consultanta. La fostul loc de munca ... (vezi toată discuția)