avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea CCC

Bună ziua,
Aş vrea să vă rog să-mi spuneţi părerea dvs. în legătură cu situaţia mea. În prezent sunt în CCC pentru creşterea celui de-al doilea copil, care este în continuarea primului. În anul 2011 (din mai) am încheiat un contract de asistenţă în brokeraj (de comision), neştiind că acest lucru este interzis. Când am aflat, adică abia în aprilie anul acesta, am reziliat contractul. Acum trebuie să restitui, probabil, banii pentru indemnizaţie. Menţionez ca în cele 8 luni din anul 2011 am avut un comision de 1200 de lei, pentru care am plătit impozit. Aş mai putea face ceva? Mi se întocmeşte şi dosar penal? Vă daţi seama că sunt foarte speriată.
Vreau să adaug că la acea dată eram în CCC pentru creşterea primului copil. Contractul a fost încheiat pe data de 04.05.2011, iar copilul pe 05.05.2011 a împlinit 1 an, concediul meu fiind de 2 ani.
Vă mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
elena_diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 18 August 2012
Nu se intocmeste dosar penal pentru asa ceva .. insa veti fi obligata sa restituiti sumele primite ca indemnizatie pentru acea perioada.

Daca contractul era incheiat dupa data de 05.05.2011 atunci nu se mai putea pune aceasta problema a restituirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea ccc elena_diana elena_diana Bună ziua, Aş vrea să vă rog să-mi spuneţi părerea dvs. în legătură cu situaţia mea. În prezent sunt în CCC pentru creşterea celui de-al doilea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare venituri pe pfa cat timp sunt in concediul de crestere copil aallyah9 aallyah9 Buna ziua Doresc sa stiu daca, detinand un PFA caen unic agent asigurari, am voie sa primesc comision de la brokerul cu care am incheiat un contract, cat timp ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si pfa renny2412 renny2412 Buna ziua, in 2010 desi eram(si inca sunt) angajata a unei banci am infiintat un PFA. Din acest an, mai exact din luna august am intrat in concediu crestere ... (vezi toată discuția)