avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea CCC

Bună ziua,
Aş vrea să vă rog să-mi spuneţi părerea dvs. în legătură cu situaţia mea. În prezent sunt în CCC pentru creşterea celui de-al doilea copil, care este în continuarea primului. În anul 2011 (din mai) am încheiat un contract de asistenţă în brokeraj (de comision), neştiind că acest lucru este interzis. Când am aflat, adică abia în aprilie anul acesta, am reziliat contractul. Acum trebuie să restitui, probabil, banii pentru indemnizaţie. Menţionez ca în cele 8 luni din anul 2011 am avut un comision de 1200 de lei, pentru care am plătit impozit. Aş mai putea face ceva? Mi se întocmeşte şi dosar penal? Vă daţi seama că sunt foarte speriată.
Vreau să adaug că la acea dată eram în CCC pentru creşterea primului copil. Contractul a fost încheiat pe data de 04.05.2011, iar copilul pe 05.05.2011 a împlinit 1 an, concediul meu fiind de 2 ani.
Vă mulţumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:14, 13 August 2012
1. - Nu este caz penal dar veti restitui indemnizatia pentru CCC incasata necuvenit.
- Necunoasterea legii nu este o scuza pentru incalcarea ei.

2. Veti restitui indemnizatia pentru CCC numai pe perioada cat a fost valabila conventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea ccc elena_diana elena_diana Bună ziua, Aş vrea să vă rog să-mi spuneţi părerea dvs. în legătură cu situaţia mea. În prezent sunt în CCC pentru creşterea celui de-al ... (vezi toată discuția)
Debit din indemnizatie pentru cresterea copilului eduard33 eduard33 Buna ziua,ma numesc eduard si as vrea sa va intreb : pana acum 6 luni am beneficiat de indemnizatie de cresterea copilului, in cuantum de x dupa ce s-a ... (vezi toată discuția)
Venituri impozabile in perioada concediului de crestere a copilului cseli cseli nevasta mea a fost in concediu de crestere a copilului in perioada 2009 iulie-2011 iulie. a primit o scrisoare de la Agentia de plati si inspectii sociale ca ... (vezi toată discuția)