avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inregistrare venituri pe PFA cat timp sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inregistrare venituri pe PFA cat timp sunt in concediul de crestere copil

Buna ziua
Doresc sa stiu daca, detinand un PFA caen unic agent asigurari, am voie sa primesc comision de la brokerul cu care am incheiat un contract, cat timp sunt in concediu de crestere copil, perioada aleasa 2 ani. Copilul are 1 an si trei luni iar eu sunt angajata la o firma particulara. Pe PFA nu am angajati
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 18 Iulie 2014
1. Daca in timp ce sunteti in CCC veti obtine un venit profesional (cat de mic) vi se va suspenda plata indemnizatiei pentr CCC.

2. De asemenea pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspendati activitatea ca PFA.
Cererea de suspendare a activitatii am facut-o la angajatorul respectiv. Pentru dosarul de indemnizatie CC am depus fisa fiscala cu realizarile de la aceea companie, nu am declarat si veniturile de pe PFA anterioare nasterii copilului
1. Chiar daca nu ati declarat veniturile din activitatea de PFA tot trebuie sa suspendati aceasta activitate pe perioada de CCC (in caz contrar va trebui sa restituiti indemnizatia pentru CCC primita).

2. Trebuia sa declarati si veniturile din activitatea de PFA pentru a avea o indemnizatiei pentru CCC mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu post natal-urgent cristina2070 cristina2070 Buna ziua, Situatia e un pic dificila, dar stiu ca se poate rezolva intr un fel, numai ca nu stiu de unde sa incep, de aceea va cer ajutorul (l am primit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil moni85dr moni85dr Va rog sa imi spuneti in cazul in care am statutul de angajata la o firma dar sunt si PFA (crestere albine),in momentul in care voi intra in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa, indemnizatie crestere copil potarnichegalbena potarnichegalbena buna seara, lucrez in cadrul unei societati cu fractiune de norma de 2 ore si prestez si servicii de resurse umane (pfa) si pt aceasta societate unde sunt ... (vezi toată discuția)