avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie propria raspundere privind nunta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie propria raspundere privind nunta

Am fost cautata de un agent de la politia economica prin care mi se cerea sa dau o declaratie pe propria raspundere privind nunta care am avut-o anul trecut. Am fost anuntata ca daca refuz sa dau declaratie acum, voi fi citata la politie si daca voi refuza si atunci voi fi sanctionata. Ma intereseaza daca trebuie facuta aceasta verificare si daca sunt obligata sa raspund pozitiv la ea. Care este motivul pentru care ma verifica pe mine ca persoana fizica si de ce nu merg direct la restaurant?
Astept sfatul dvs.!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:44, 13 August 2012
Incearca sa va intimideze ca sa dati declaratia pe loc.Trebuia sa le ziceti ca veti raspunde cand veti primi citatia,deci sa pastreze amenda pt dansii.
adriana_m_2005 a scris:

Sincer la asta ma gandeam si eu. Dar de ce ma ameninta ca imi va trimite citatie si daca nu raspund nici in aceasta situatie voi fi sanctionata (amenda).? Mi se pare un abuz din partea lor si nu stiu cum sa reactionez la cele auzite.

Domna, aceasta nu este o amenintare. Dumnealor isi fac treaba doar si v-au pus niste intrebari. Din moment ce ati refuzat sa raspundeti, veti fi chemata la sectia de politie pt a da o declaratie oficiala, scrisa de dvs dupa ce vi se vor pune si acolo intrebari.
Nu este niciun abuz, acestia v-au adus la cunostinta prevederile legale, iar acestea constau in aplicarea unei amenzi daca nu va prezentati in urma primirii citatiei, iar apoi, daca se considera necesar, veti putea fi adusa prin mandat.
Asadar, atunci cand primiti citatia sau sunteti sunata, prezentati-va la locul si ora stabilite de catre acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat in calitate de martor la politie- sunt obligat sa ma prezint? marietka marietka sunt chemat ca martor la politie sa dau o declaratie sunt obligat daca nu am fost de fata? in urma cu aproape 2 ani am chemat 7 persoane la munca unde acolo ... (vezi toată discuția)
Incalcari drepturi omen omen salutari tuturor am nevoie urgenta de un sfat/ajutor o sa trec direct la subiect in data de 28 spre 29 august a.c. am avut un mic accident cu scuterul ... (vezi toată discuția)
Abuz verbal mika24 mika24 Acum o zi. Am fost citata sa ma prezint la o sectie de politie. M-am prezentat si acolo am ramas suprins neplacuta cand m-am intalnit cu un organ de politie. ... (vezi toată discuția)