avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine controleaza Asociatia de Proprietari si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine controleaza Asociatia de Proprietari si Presedintele unei Asociatii?

Buna Seara

Va rog sa ma ajutati! Vreau sa depun niste reclamatii impotriva unui Presedinte de asociatie , unde se depun acestea si cine este raspunzator de un eventual Control financiar asupra Asociatiei si Presedintelui?

Va multumesc!
Pentru sesizarea serviciului din primarie este suficienta redactarea unei sesizari in nume personal sau a mai multor proprietari
In situatia in care in sesizarea adresata serviciului specializat precizati aspectele mentionate in acest topic,dezinteresul presedintelui,suspiciuni asupra activitatii financiar-contabile,
reprezentantii serviciului -pentru solutionare vor intreprinde demersuri
Aveti posibilitatea ca pentru lamurirea aspectelor ,dupa inregistrarea sesizarii sa contactati personal inspectorul responsabil sau seful de serviciu ,astfel incat acestia sa fie pusi in tema cu situatia reala de la nivelul asociatiei de proprietari .
Semnarea sesizarii de catre mai multi proprietari este interpretata drept recunoasterea aspectelor sesizate si interesul mai multor proprietari pentru solutionarea situatiei de la nivelul asociatiei de proprietari
va multumesc
Și dacă administratorul are relatii la primărie și la politia economica unde și cui ne adresam?.. Și eu am o prb vreau să-mi fie verificate chitanțele cu toate sumele plătite lunar pina în prezent.
Pentru dvs. este valabil raspunsul postat de catre @ynocentta, inca din data de 13 aug. 2012, apoi cel din data de 14 aug. 2012.
Puteti sesiza ca verificarea chitantelor dvs. sa fie facut de catre comisia de cenzori a asociatiei, insa intreb: la afisarea listei de plata, ati constatat oarece "probleme"? Dupa afisarea LP aveti la dispozitie 10 zile sa contestati repartizarea unor sume, pe care dvs. nu le intelegeti sau vi se par eronate, etc., apoi, functie de raspunsuri, in prima faza, si da, impreuna cu mai multi vecini, va adresati biroului asociatii de proprietari din cadrul primariei. La primarie, notificarea va avea si raspunsul sau lipsa acestuia. Daca si in acest caz sunteti nemultumita, puteti sa va adresati prefecturii sau chiar actionati in instanta primaria (contencios administrativ).
Bine ar fi sa apelati la seviciile unui cabinet de avocatura.
Succes!
Am plătit datoriile la zero la administrator. Mia zis în fata nu mai ai datorii.. Apoi2luni nu mia primit bani la întreținere zicând mi ca am plătit în plus dovada șanț chitanțele.... Când am vrut sa ma debransez după ce ma plimbat o saptamina cu cererea la calirgal la apa canal și înapoi la administrație mia zis în fata. Președintelui ca am datorii si60 milioane vechi.. De atunci tot plătesc dar nu-mi scade datoria îmi zice caș penalizări și penalizările fac alte penalizări... Atesc întreținere la preț de iarna în mijlocul verii ptru ca am îndrăznit sai rs administratoare.. Ptru ca mam pus cu ea ptru asta plătesc asa mia zis dar când șanț singura când șanț vecini în birou îmi vb fte frumos totul e răzbunare.. Și nimeni nu ma ajuta.. Nici politia economica și Dl primar mia rs ca nu ma poate ajuta.. Santem la mila administratorilor e fte ușor sa fii datornic azi. Nimeni nu verifica administratorii. Asa mia rs și mie administratoarea... Poți sa te duci și la mama politiei economice nimeni nu ma verifica pe mine eu am relatii mai fato!!

Alte discuții în legătură

Presedinti de asociatii de proprietari ARKzad ARKzad Cine poate sanctiona sau cui i se pot adresa nereguli facute de presedintele asociatiei de proprietari in legatura cu nerespectarea statutului asociatiei si a ... (vezi toată discuția)
Sesizare administrator bloc aurel1983 aurel1983 Cui ma pot adresa cu o sesizare impotriva presedintelui de bloc? Cenzorului si apoi, pe cale ierarhic superioara, Primariei de sector? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Probleme bloc - restantieri si liste ciudate. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj si 2 scari. Sunt cateva apartamente cu restante foarte mari (nu au mai platit nimic in ... (vezi toată discuția)