avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... program mama cu copil fara cresa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

program mama cu copil fara cresa

Buna ziua,
In Regulamentul de Ordine Interioara se specifica faptul ca Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.
La cererea pe care am facut-o solicitand aceasta, mi s-a raspuns ca nu este cazul, pentru ca prevederea se refera doar la cazurile in care cresa este departe de domiciliul. Mai pot aduce si alte argumente? Societatea trebuie sau nu sa respecte ceea ce e scris in Regulament?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:13, 26 August 2012
1. Faceti o sesizare la ITM pentru ca angajatorul nu respecta propriul Regulament intern.

2. Se va face o verificare a sesizarii si veti primi raspuns cu cele constatate si masurile luate.
multumesc mult
rmkristine a scris:

......
La cererea pe care am facut-o solicitand aceasta, mi s-a raspuns ca nu este cazul, pentru ca prevederea se refera doar la cazurile in care cresa este departe de domiciliul. Mai pot aduce si alte argumente? Societatea trebuie sau nu sa respecte ceea ce e scris in Regulament?

Societatea trebuie sa respecte ceea ce este stipulat in Regulament,doar in masura in care situatia dvs. se incadreaza exact in prevederea respectiva.De ex.daca exista posibilitatea de a va inscrie copilul la o cresa,din raza domiciliului dvs.dar nu o faceti din diverse motive dar solicitati angajatorului reducerea programului de lucru,cu siguranta nu vi se va aproba solicitarea...
Analizati obiectiv si realist situatia si doar daca intr-adevar considerati ca angajatorul nu si-a respectat o obligatie reglementata printr-un document intern,solicitati sprijinul ITM.
Normal mi se pare sa precizeze ce inseamna orice prevedere a ROI-ului, sa fie mai exacti, tocmai pt a nu se da loc la interpretari. Ce inseamna in raza de domiciliu? Oricum, avand in vedere ceea ce dvs spuneti, as dori sa imi reduc programul de lucru cu o ora pentru a putea ajunge sa iau copilul de la cresa, aceasta nu se afla aproape de casa si nu are program pana la ora 18,30 cand as ajunge eu dupa programul meu de lucru. Daca aceasta cerere va fi refuzata ce as putea face? Mai pot face referire la ROI? Si ce se va intampla cu sarcinile mele de serviciu daca nu le voi putea aduce la indeplinire in cele 7 ore? Este normal sa mi se adapteze si sarcinile la cele 7 ore sau nu?
In interpretarea mea raza de domiciliu s-ar putea referi la cartierul in care locuiti de ex..(nu stiu cat de mare e orasul dvs.)Despre program nu va pot spune decat ca tine f. mult de doza de intelegere a angajatorului dvs.si e nevoie de o intelegere amiabila intre ambele parti,pt. a nu avea de suferit nici bunul mers al activitatii unitatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program conform contractului de munca nicolasnyck nicolasnyck sant angajat al unei firme de vanzari, in contractul de munca scrie ca programul de munca este de la 8-16 si salarizarea este conform contractului pana aici ... (vezi toată discuția)
Modificarea cim prin roi FRD FRD Se poate modifica un CIM daca este prevazut programul de lucru dupa cum urmeaza:8ore/zi 40 /saptamina cu 2 zile de repaus de regula sambata si ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa papic papic Buna ziua, durata si timpul pauzei de masa trebe sa fie comunicat angajatului? Un angajat lucreaza 12 ore/noapte , dar este pontat doar 11 ore , 1 ora ... (vezi toată discuția)