avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea contractului de inchiriere

Buna ziua,sper sa nu ma repet cu intrebarea pe care o pun,in legatura cu contractul de inchiriere pe care il am cu asociatia de prorietari,comitetul executiv respectiv presedintele mai exact,face presiuni asupra mea ori de cate ori are ocazia amintindu-mi ca pe 3 sept. se vor "schimba" contractele de inchiriere de la 5 la 1 an,cine nu vrea va fi chemat in instanta.Ma simt foarte stresat de aceasta situatie si zi de zi numai la aceasta situatie ma gandesc in conditiile in care nu am restante si nu am incalcat obligatiile din contract.Ce pot sa fac? ce va urma?.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:41, 15 August 2012
Locatorul are dreptul de a rezilia contractul, cu un preaviz de 60 de zile.
Daca perioada contractuala prevazuta in contractul incheiat intre parti este de 5 ani, asociatia de proprietari nu poate modifica unilateral perioada convenita initial. Schimbarea, respectiv reducerea, perioadei contractuale se face in conditii de valabilitate legala numai printr-un act aditional la contractul initial, act aditional care trebuie semnat de partile contractante. Chiar daca refuzati reducerea perioadei contractuale iar asociatia formuleaza actiune in instanta, cererea acesteia va fi respinsa ca fiind fara temei.
din discutia pe care am avuto cu presedintele un act aditional nici nu se pune in discutie sa faca,vrea sa semnez pur si simplu un alt contract cu o perioada de 1 an si atat.
Daca raportul juridic existent intre dvs si asociatia de proprietari prevede termenul de 5 ani,acest termne nu poate fi modificat decat prin acordul scris al partilor -conform clauze asumate contractual
Parcurgeti cu atentie prevederile din contractul in derulare pentru a afla conditiile in care se poate dispune modificarea termenului initial asumat
da am citit din nou contractul si nu e stipulat nicaieri ca sar putea modifica, acolo scrie clar 5 ani durata si chiria lunara ,acum ma intreb ,au dreptul in acesti 5 ani sa imi mareasca chiria fiind deja fixata o suma la incheerea contractului,ei deja mi-au marit chiria fara nici un act aditional sau ceva.

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere nickelman200 nickelman200 am probleme cu contractul de inchiriere.proprietara doreste sa rezilieze contractul unilateral inainte de termen (3.5ani)fara motiv cu toate ca in 6 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatii comune mira55 mira55 Contractul de inchiriere spatii comune incheiat anterior intrarii in vigoare a Legii 196/2018 mai este valabil in prezent? Avand in vedere faptul ca s-au ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ell65 ell65 1. Va rog respectuos sa-mi spuneti punctul dvs. de vedere daca un contract de inchiriere (ca act de administrare) incheiat pe o perioada mai mare de 5 ani (5 ... (vezi toată discuția)