avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea contractului de inchiriere

Buna ziua,sper sa nu ma repet cu intrebarea pe care o pun,in legatura cu contractul de inchiriere pe care il am cu asociatia de prorietari,comitetul executiv respectiv presedintele mai exact,face presiuni asupra mea ori de cate ori are ocazia amintindu-mi ca pe 3 sept. se vor "schimba" contractele de inchiriere de la 5 la 1 an,cine nu vrea va fi chemat in instanta.Ma simt foarte stresat de aceasta situatie si zi de zi numai la aceasta situatie ma gandesc in conditiile in care nu am restante si nu am incalcat obligatiile din contract.Ce pot sa fac? ce va urma?.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:41, 15 August 2012
Nu are nici un drept de reziliere a contractului, acesta este stipulat locatorului in conditiile in care contractul este incheiat pe durata nedeterminata (art. 1824 alin. 2 Cod civil).
Iar cu privire la majorarea chiriei fara incheierea unui act aditional la contractul de baza este un abuz. Nu se pot schimba clauze contractuale unilateral decat daca dumneavoastra v-ati exprimat acceptul in acest sens, ceea ce cred ca nu este cazul.
exact, nu mi-am dat niciun acord pentru schimbarea contractului si marirea chiriei, au facut-o ei (presedintele si comitetul executiv impreuna),si am primit raspuns acum 5 min de la presedinte ca daca nu sunt de acord cu comitetul executiv inseamna cu respect deciziile lor si voi suporta consecintele,si mie mi se pare a fi un abuz,dupa o perioada de 2 ani in care am suportat si plata in intretinere la reparatiile blocului.
Contractul dvs. are la baza vechea lege a locuintei (partea care se referea la inchriere) si nu actualul cod civil.

Art. 24. - Rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul stabilit se face in urmatoarele conditii:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile;
b) la cererea proprietarului, atunci cand:
- chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv;
- chiriasul a pricinuit insemnate stricaciuni locuintei, cladirii in care este situata aceasta, instalatiilor, precum si oricaror alte bunuri aferente lor, sau daca instraineaza fara drept parti ale acestora;
- chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei;
- chiriasul nu a respectat clauzele contractuale;
c) la cererea asociatiei de proprietari, atunci cand chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioada de 3 luni, daca au fost stabilite, prin contractul de inchiriere, in sarcina chiriasului.
jedrysiak_stelian a scris:

mie mi se pare a fi un abuz,dupa o perioada de 2 ani in care am suportat si plata in intretinere la reparatiile blocului.

In conditiile in care aceasta obligatie a fost negociata si ati asumat-o prin semnarea contractului,acum nu mai puteti reveni cu pretentii ca masura constituie abuz
Alex_Munteanu a scris:

Contractul dvs. are la baza vechea lege a locuintei (partea care se referea la inchriere) si nu actualul cod civil......


Chiar si in conditiile enumerate de Alex asociatia nu are dreptul de a rezilia contractul doar ca vrea sa schimbe perioada contractuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere nickelman200 nickelman200 am probleme cu contractul de inchiriere.proprietara doreste sa rezilieze contractul unilateral inainte de termen (3.5ani)fara motiv cu toate ca in 6 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatii comune mira55 mira55 Contractul de inchiriere spatii comune incheiat anterior intrarii in vigoare a Legii 196/2018 mai este valabil in prezent? Avand in vedere faptul ca s-au ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ell65 ell65 1. Va rog respectuos sa-mi spuneti punctul dvs. de vedere daca un contract de inchiriere (ca act de administrare) incheiat pe o perioada mai mare de 5 ani (5 ... (vezi toată discuția)