avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii pentru nefolosirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii pentru nefolosirea dreptului de proprietate

Buna seara,
am si eu o intrebare: pot cere pretentii pentru nefolosirea dreptului de proprietate? Am fost in proces de iesire din indiviziune cu sotia supravietuitoare a tatalui meu timp de 6 ani. In tot acest timp ea sa folosit de cota mea de 3/4 din apartamentul in litigiu.Mentionez ca,tatal meu a decedat in anul 2002,iar in anul 2003 sotia supravietuitoare s-a recasatorit. Pina hotarirea din proces nu a fost definitiva si irevocabila in sensul ca mi-a fost atribuit apartamentul,mai exact in decembrie 2007 nu am avut acces in respectivul apartament.Mai mult am fost nevoit sa platesc si cheltuielile de intretinere ale respectivei persoane , fiind dat in judecata de asociatia de locatari ,considerindu-ma proprietar.In concluzie ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera banii,si a cere daune pentru nefolosire. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 20:43, 15 Ianuarie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti formula o actiune in pretentii solicitand suma pe care o puteti dovedi ca fiind datorata de sotia supravietuitoare a tatalui dvs. (fie cu titlu de lipsa folosinta imobil, fie datorii achitate de dvs. pentru imobilul nefolosit)
Insa ca si finalitate, presupunand ca veti avea o hotarare prin care sotia supravietuitoare ar fi obligata sa va plateasa o anumita suma de bani, credeti ca puteti recupera de la aceasta suma de bani?

Av. Cermak Iuliana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri drept de proprietate admar admar Buna ziua, practica juridica si teoria se cam bat cap in cap când vine vorba de drept de proprietate.Cazul meu :am mostenit,după moartea tatalui meu 3/4 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)
Succesiune marmotzica81 marmotzica81 Buna seara.Am si eu o neclaritate,de aceea apelez la ajutorul dumneavoastra.Parintii mei au divortat cand aveam 5 ani,iar eu am fost incredintata ... (vezi toată discuția)