OG nr. 5/2001 si OUG nr. 119/2007 se abroga la data intrarii in vigoare a NCPC (art. 83 din Legea nr. 76/2012).
M-am intrebat si eu ce se intampla cu somatiile/ ordonantele de plata pe rol. se resping in bloc pentru ca s-a abrogat temeiul legal sau continua pe vechea lege?
In sensul continuarii, m-as raporta la art. 3 alin. 2 din Legea nr. 76/2012 care nu distinge asupra tipului de cereri: procesele incepute prin cereri depuse, in conditiile legii, la posta, unitati militare sau locuri de detinere inainte de data intrarii in vigoare a Codului de procedura civila raman supuse legii vechi, chiar daca sunt inregistrate la instanta dupa aceasta data. Aceste dispozitii tranzitorii cred ca nu ar trebui limitate la aplicarea unui cod sau altuia de procedura civila.
bun si atunci pe cale de consecinta vom timbra la valoare orice actiune in recuperarea creantei? si cum vom mai aplica directivele ParlamentuluiEuropean şi a Consiliului privind combaterea întârzierii plăţilor în tranzacţiile comerciale
nu vom timbra la valoare- avem proceduri speciale in NCPC- Procedura Ordonantei de plata (Titlul IX) cu taxa judiciara de timbru de150 lei, Procedura cu privire la cererile de valoare redusa (Titlul X) cu taxa de 50 de lei pentru cereri in valoare de/sub 2000 lei, si de 150 lei pentru cereri in valoare mai mare de 2000 lei (nu mai mult de 10000 lei pentru a fi admisibila procedura).
Buna ziua,
Potrivit Titlului X, din NCPC, trebuie completat un formular, pentru declansarea procedurii cu privire la cererile cu valoare redusa.De unde il procuram, pentru ca se pare ca nimeni nu stie nimic inca.
Va multumesc.
Escrocat
merbogen
am platit 2099,99 lei la firma Alprod 93,CUI: RO 3577497, pentru materiale pe care nu le-am ridicat sau primit. Mi-au promis ca-mi restituie banii - nu s-a ... (vezi toată discuția)