avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... soarta og 5/2001 si oug 119/2007
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

soarta og 5/2001 si oug 119/2007

intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila duce la inaplicarea og 5/2001 si oug 119/2007?
Astazi am depus la sectorul 2, 9 ordonante ( 119/2007). Mi s-a confirmat ca somatia nu se mai aplica, insa ordonanta da.
Nu ordonanta 119/2007 ci ordonanta prevazuta de NCPC.
ddianna a scris:

Buna ziua,
Potrivit Titlului X, din NCPC, trebuie completat un formular, pentru declansarea procedurii cu privire la cererile cu valoare redusa.De unde il procuram, pentru ca se pare ca nimeni nu stie nimic inca.
Va multumesc.

Pe site-ul Ministerului de Justitie:

[ link extern ]
Referitor la timbrare, unde este prevazuta aceasta suma ?

Formulare pentru cererea cu valoare redusa :

[ link extern ]

[ link extern ]

Cererile de valoare redusa, solutionate potrivit procedurii speciale prevazute de titlul X al cartii a Vl-a din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Cod de procedura civila, se taxeaza cu 50 lei, daca valoarea cererii nu depaseste 2.000 lei, si cu 200 lei, pentru cererile a caror valoare depaseste 2.000 lei.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 1014 - aplicabilitate dupa intrarea in vigoare a ncpc ContSters159316 ContSters159316 NOUL COD PROCEDURA CIVILA - ART 1014 SE APLICA SI ATUNCI CAND DEPUNEM SOMATIE DE PLATA PE OG 5/ SAU ORDONANTA DE PLATA PE OG 119??????????? Art. 1.014. - ... (vezi toată discuția)
Escrocat merbogen merbogen am platit 2099,99 lei la firma Alprod 93,CUI: RO 3577497, pentru materiale pe care nu le-am ridicat sau primit. Mi-au promis ca-mi restituie banii - nu s-a ... (vezi toată discuția)
Celeritate - pretentii sau cerere cu valoare redusa ? traian23 traian23 Buna seara ! Care este cea mai rapida pentru recuperarea unei creante ? Pretentile pe dreptul comuni sau procedurile speciale - cerere cu valoare redusa/ ... (vezi toată discuția)