anidabcrsal a scris:
.
Revin insa la problema personala si va intreb: exista vreo posibilitate legala, (excluzand actiunea in judecata pentru ca nu cunosc sustinerea din punct de vedere juridic) prin care sa pot actiona astfel incat sa pot obtine un loc de munca in localitatea in care domiciliez, in asa fel incat sa nu-mi mai supun familia la stresul de a locui departe de casa in care copiii nostri au crescut (copiii au 3, respectiv, 1,4 ani), sa nu mai fiu expusa zilnic riscului din trafic (sunt nevoita sa parcurg zilnic 40 Km dus-intors pe DN1 - fara sa-mi fie decontat transportul pentru ca nu ma incadrez in politica de naveta a organizatiei) si, de ce nu, sa nu mai fiu nevoita sa accept de fiecare data sa-mi fie calcata in picioare demnitatea profesionala.
Doar daca ati avea un contract colectiv de munca aplicabil in care sa existe o clauza in care sa fie stipulata posibilitatea redistribuirii unui angajat la centru pe o pozitie similara intr-un punct de lucru al firmei situat in localitatea de domiciliu a angajatului ,in provincie as spune ca ar exista un temei legal ,dar cum sunt convinsa ca asa ceva nu exista,nu prea putem vorbi despre o posibilitate legala in speta de fata.
Aceste aspecte tin in totalitate de politica de resurse umane a companiei in care va desfasurati activitatea .
Temporar doar s-ar putea rezolva problema prin
delegarea
dvs.pe un post similar vacant in cf. cu prevederile Codului Muncii,in pc. de lucru de la Brasov,cate
60 de zile calendaristice in 12 luni,cu posibilitatea prelungirii pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice,dar desigur trebuie sa existe si dorinta angajatorului de a va ajuta in acest mod.