avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul de autor inscris in cartea de munca !?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul de autor inscris in cartea de munca !?

rog sa-mi spuneti daca am fost angajat al unei societati dar cu contract de drepturi de autor aceasta activitate trebuia stipulata in cartea de munca de catre angajator sau cum se procedeaza ? ( activitatea a fost desfasurata pana la 31.12.2010) ,
Cu multumiri..L
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 17 August 2012
In cartea de munca se trecea doar perioada lucrata pe baza de contract de munca.
Dupa cum a spus colegul meu george_neagu, in carnetul de munca se trecea doar perioada lucrata cu contract de munca.
Pentru drepturi de autor puteti solicita editurii respective o adeverinta din care sa rezulte perioada "lucrata", drepturile banesti incasate, taxele platite pentru acele venituri.
Activitatea desfasurata in baza unui contract de drepturi de autor nu constituie vechime in munca si , prin urmare, nu se opera in carnetul de munca.

Activitatea desfasurata in baza unui astfel de contract nu se dovedeste pe baza unei astfel de adeverinte mentionate mai sus ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare carte munca ncris78 ncris78 Am lucrat acum 3 ani la o societate comerciala, timp de 6 luni. Dupa aceea m-am angajat la o alta societate. Cartea mea de munca este la mine, dar nu este ... (vezi toată discuția)
Recalculare vechime in munca ietam ietam Am 2 ani si 7 luni de munca ce nu mi-au fost trecuti in cartea de munca. Am adus o adeverinta ce atesta acest lucru. Adunati la vechimea actuala ei schimba ... (vezi toată discuția)
Cfs urile neon butterflies neon butterflies Trecerea cfs urilor in carnetul de munca este obligatorie? unde se prevede? (vezi toată discuția)