Am divortat, un copil minor care mi-a fost incredintat mie,locuinta comuna cu fostul sot.Locuind impreuna atat inainte cat si dupa divort au continuat amenintari,batai,denigrari etc...in prezenta minorului,precum si furtul si distrugerea unui auto imatriculat pe firma pe care o detin ca asociat unic inainte de casatorie.
Am reclamat la politie de trei ori si la parchet de doua ori , dar nu s-au luat masuri impotriva fostului sot. A comis acte de violenta asupra membrilor mei de familie cand am fost vizitata de catre acestia.In toate cazurile de violenta exista C.M.L.,fotografii,martori, degeaba, nu se intreprinde nimic.
Cum pot obtine un rdin de protectie fata de mine si copil , care fiind martor l semenea scene am observat mdificari in comportament-tristete,frica fata de fostul sot etc...
Sincer, nu va inteleg. Parerea mea este ca, in caz de pericol, primul instinct al omului este sa fuga, sa scape. Ar trebui in primul rand sa va ajutati dumneavoastra, sa plecati cu copil cu tot, pe la rude, parinti, adoposturi pentru victime ale violentei etc...oriunde. Apoi, faceti partaj, vedeti cum impartiti bunurile etc...
Alta varianta ar fi sa cereti in instanta evacuarea individului (proces partaj + ordonanta presedintiala).
Stand si asteptand sa faca autoritatile ceva (si in definitiv ce sa faca? sa-l amendeze, sa-l inchida...in Romania putine sanse, spre o) va autodistrugeti si ce-i mai rau, distrugeti copilul.
Ideea este, ca in conditiile date, nu mai puteti locui sub acelasi acoperis. Altfel, de ce-ati mai divortat ?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Onorariu avocat
simplis
La cat se ridica onorariul unui avocat pentru O.P. de evacuarea din imobil proprietate comuna in interesul minorului ,pana la solutionarea partajului? In ... (vezi toată discuția)