avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere la politie.
Care este termenul in care pot face plingerea si unde sa o inregistrez, la sectie sau la parchet? MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: unomnormal , utilizator 09:45, 12 Iulie 2013
denuntarea calomnioasa NU este la plangere prealabila! de-ar fi, in cod ar mai scrie si ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Poate dura si 6 luni pana sa se dea o solutie in acest caz.

Ce fel de actiune in justitie vreti sa formulati si pentru ce?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Poate dura si 6 luni pana sa se dea o solutie in acest caz.

Ce fel de actiune in justitie vreti sa formulati si pentru ce?

Persoana respectiva m-a sicanat destul.
Intentionez sa solicit daune morale pentru denuntul calomnios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua o persoana mi-a facut plangere penala la politie pentru amenintare , santaj, ultraj contra bunelor moravuri ,iar, aceasta ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)