avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

Buna ziua,

Traiesc de 23 ani in concubinaj cu o persoana. Nu au rezultat copii din aceasta relatie. Nu intentionam nici eu si nici dansul sa o oficializam. Insa, avand in vedere ca pana acum am avut o convietuire buna iar eu am in proprietate un apartament mostenire de la parintii mei in care locuim, as dori, daca exista vreo posibilitate legala, ca/ concubinul meu sa devina coproprietar pe durata vietii lui al acestui apartament.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
palada.elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: palada.elena , utilizator 14:15, 17 August 2012
puteti face un contract de vanzare-cumparare pentru jumatate din apartament, ramanand astfel coproprietari asupra acestuia.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Dreptul de proprietate le-ar oferi rudelor sale dreptul asupa acelei jumatati, in cazul decesului sau, lucru pe care eu nu il doresc. Voiam sa gasesc o solutie ca, pe timpul vietii lui sa stie ca nu in sta in casa "altcuiva" ci si in casa lui in care a contribuit cu bani atatia ani, iar dupa decesul sau si al meu aceasta proprietate sa revina mostenitorilor mei (sora, nepoata).
Puteți să instituiți în favoarea lui un drept de uzufruct viager asupra unei cote de 1/2 din apartament.
Acest drept îi va asigura atât posesia cât și folosința acelui apartament pe toată durata vieții. Dreptul de uzufruct se stinge la decesul uzufructuarului.

Puteți consulta direct un notar, ori eventual un avocat pentru a vedea concret ce acte trebuie întocmite.
va multumesc foarte mult pentru raspuns, voi consulta un notar asa cum m-ati sfatuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)