avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... juridic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

juridic

pe data de 28.06 am avut termen de judecata intr-un proces civil m-am prezentat in sala dar avocata a lipsit motivat ,dupa apelul nominal probele depuse de mine ,a depus si avocatul paratilor facturi cu cheltuieli de judecata,asa s-a incheiat sedinta fara sa se pronunte hotararea in instanta cu reiese in hotarare ,la data de 3 iulie avocata primeste hotararea judecatoreasca ,pe 14.08.2012 am fost la arhiva judecatoriei si am cerut copii dupa tot dosarul,am gasit in dosar file cu concluzii scrise formulate de parat care nu au fost depuse la termenul de judecata si consider ca a influentat hotararea instantei.ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:28, 18 August 2012
Daca instanta a ramas in pronuntare, fara sa anunte ca o amana pentru depunerea concluziilor, atunci inseamna ca acestea au fost depuse de catre avocatul partii adverse odata cu facturile mentionate de dvs. Concluziile partilor se inmaneaza numai instantei, nu si celeilalte parti.
Este foarte util ca inainte de termenul in care se poate pronunta instanta, partile sa aiba pregatite concluziile scrise, intrucat in decizia pe care curtea o ia, tine cont de motivatiile din concluziile depuse de parti si probele de la dosar.
judecatoarea spune ca hotararea s-a luat in sedinta publica ,ceea ce nu este adevarat.in sedinta publica se precizeaza si ce acte se depun la dosar.ESTE CORECT?
Stimată doamnă,

Nu cred că este cazul să căutați să vă agățați de anumite formalități.

Deliberarea nu se face în ședință. Dacă procesul în sine a fost public, respectiv administrare probe, punere concluzii... - și nu apare altfel din ceea ce ați expus - nu este încălcat nici un principiu de drept, și totul este corect, din acest punct de vedere.

Vă sfătuiesc, deci, să vă canalizați atenția asupra chestiunilor importante: modul în care a fost motivată hotărârea și dacă aveți șanse în a o ataca.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se depun actele la dosar? dogarudobra dogarudobra se depun numai prin intermediul registraturii si in timpul sedintei de judecata la termen? dosarul se judecase,termene cu sedinte publice nu au mai fost cum ... (vezi toată discuția)
Cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri? t_zdru t_zdru exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de ... (vezi toată discuția)
Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Partaj, ultimul termen s-a numit \"amana pronuntarea\", de fapt ar fi fost primul termen la care s-ar fi pronuntat. Inaintea acestui termen urma ... (vezi toată discuția)