avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am o problema cu o firma de recuperatori pusi de o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am o problema cu o firma de recuperatori pusi de o socitetate de telefonie careia nu i-am mai putut plati datoria

Buna ziua.Acum aproximaztiv 4ani am facut un abonament pentru a-mi luat un telefon gratis.duoa o perioada nu am mai putut plati abonamentul,si datorita penalitatilor exagerate a ajuns de la suma de aprox 350ron la 1.700ron.am sunat la cei care se ocupa cu recuperarea banilor si i-am rugat sa imi puna o rata de 200ron pt k atat imi pot permite acesti 200ron fiind singurul meu venit,in urma unei pensii de handicap.Dar mi sa spus ca trebuie sa achit minim 600ron dupa care sa dau cate 200.Lucru imposibil pentru mine tinand cont ca 600ron este jumatate din salariul sotului,si avem copil mic de 1 an,plus fact,plus mancare.cu cce as mai trai si de imprumut nu te mai imprumuta nimeni in ziua de azi.Ulterior mi sa trimes acasa saptamana trecuta o instiintare precum ca sa terminat cu incercarea de solutionare "amiabila" si ca voi fi citata in instanta.Ce este de facut?Nu as vrea sa am cazierul patat de un proces din cauza lor dar un am de unde sa le dau toata suma. VA ROG MULT AJUTATI-MA CU UN RASPUNS CAT MAI EXPLICIT SI SIGUR.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Constantin_Cristina , utilizator 00:07, 18 August 2012
In primul rand linistiti-va putin ca nu e chiar asa cum zic ei.Nu va temeti, nu o sa aveti cazierul patat,este vorba doar de un proces civil cu implicatii de natura patrimoniala ce nu au legatura cu vreo infractiune.

Cand veti fi chemata in instanta, dvs. trebuie sa sustineti ilegalitatea acelor penalitati,pun pariu ca depasesc de 10 ori rata dobanzii legale.
cind ati platit ultima oara? daca au trecut deja 3 ani, atunci datoria s-a prescris, degeaba v-ar da in judecata, firmele de recuperari mai mult ameninta ca sa va sperie
penalitatile astea de la 350 la 1700 sint o aberatie si un mare tupeu al acestor firme, nicio instanta de judecata nu va admite asa ceva, depinde de clauzele din contract, dar nu pot depasi o suma rezonabila
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
eugen82, utilizator
va multumesc mult.da.cred ca s-au facut trei ani.m-am mai linistit.mii de multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fostul sef cristicdr cristicdr Buna ziua, Am mai apelat acum ceva vreme la sfatul dvs. si mi-ati fost de mare ajutor. In legatura cu acea eroare comisa cu niste polite de asigurari ... (vezi toată discuția)
Legat de prescriere a unei datorii, as dori informatii pentru ca au trecut 3 ani. Geo80 Geo80 Buna ziua, In 2008 am contactat un credit de nevoie personale la care am platit (parintii au platit) pana in 2010 august, moment in care banca mi a spus ca ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan ocupat abuziv giv giv Buna ziua. Stimati colegi, vreau sa discut o problema referitoare la un teren extravilan (arabil) ocupat fara drept. Am mai citit aici pe forum alte ... (vezi toată discuția)