avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua.
Doream un sfat: sunt despartita de 3 ani si jumatate si as vrea sa rezolv cumva problema divortului. Stiu ca se poate la primarie, dar sotul meu nu este de acord. Ce posibilitati ar fi? Intreb pentru ca nu pot apela la martori, acestia putand sa aiba probleme dupa aceea cu sotul meu (care este violent samd). Daca el ste plecat din tara, sunt inconveniente? Multumesc mult pentru raspuns. Cu respect, Mina valeria
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 15:21, 17 August 2012
Nu puteti divorta la primarie fara ca sotul dvs. sa fie de acord. La primarie trebuie sa va prezentati impreuna, fara martori si sa nu aveti copii minori. Completati o cerere insotita de certificatele de nastere, de casatorie si actele de identitate in original si copie xerox. Se plateste si o taxa fixata de Consiliul Local, care difera de la primarie la primarie. Dupa exact 30 de zile calendaristice trebuie sa va prezentati din nou impreuna cu sotul pentru a completa cererea de staruinta, iar dupa alte 3 zile primiti certificatul de divort. Fara ca sotul sa fie cu dvs. nu se poate. Incercati la judecatorie si daca va trebuie martori chemati rudele apropiate. Daca sotul este plecat din tara ii dati domiciliul din strainatate, il citati la ultimul loc de domiciliu si gata. Doar nu o sa ramaneti ancorata daca nu vreti intro casatorie care oricum e esuata, din moment ce sunteti de 3 ani despartiti.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
Justitiarul711, utilizator
In mod normal daca sotul dvs este citat, nu conteaza daca acesta este sau nu prezent la proces. Acum depinde si de instanta.
Mergeti la judecatorie si cereti divortul,avand in vedere ca ati fost separati in fapt de mai bine de 2 ani va fi usor sa il obtineti si fara acordul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Octavia-Iulia Octavia-Iulia Buna ziua, ma numesc Octavia. Am si eu o problema, vreau sa divortez si sotul nu vrea sa-mi dea divortul. Cum as putea sa divortez fara acordul lui si la ce ... (vezi toată discuția)
Sunt despărțită în fapt de aproximativ 3 ani, și din cauza amenințărilor soțului am plecat în altă localitate, la o distanță foarte mare. pot depune aici cererea de divorț? Lucka72 Lucka72 Buna ziua . Sunt despartita In fapt de aprox. 3 ani , dupa o casatorie de 18 ani. Motivul despartirii a fost violenta sotului asupra mea si a copilului pe ... (vezi toată discuția)
Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi ... (vezi toată discuția)