avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... depasirea nr. de zile cm
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

depasirea nr. de zile cm

Am un salariat care in ultimile 12 luni a avut 272 zile cm (s-a operat de hernie a avut zile cm pt boala obisnuita si 90 zile acordate de comisie pt recuperare) . Acum a cerut o adeverinta pt medic deoarece este in spital ca s-a operat la un picior . Intrebarea mea este ce fac daca i se elibereaza certificat medical. Pot sa-l refuz la plata conform art.88 alin f din Ordinul 60/32/2006 "In intelesul prevederilor OUGnr.158/2005, constituie refuzuri justificative la plata indemnizatiilor urmatoarele situatii : F - certificate de concediu medical ce depasesc duratele maxime prevazute de prezentele norme"?:O:O:O
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:38, 17 August 2012
II eliberati o adeverinta cu nr. de zile de cm boala obisnuita , respectiv 182dezile dupa cum relatati si separat pt. cele 90 de zile .
Ar mai avea dreptul la doar 1 zi de cm boala obisnuita(maxim adms 183zile).In acest caz medicul nu-i va mai elibera un cm decat pt. max.1 zi ,pt. restul doar o adeverinta medicala prin care ii veti putea motiva absentele .Daca totusi se elibereaza un certificat de cm aveti posibilitatea refuzului justificat la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm adus dupa data de 5 a lunii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Un angajat a avut in luna iulie 2 zile de CM. Certificatul medical ni l-a adus abia in 18 august si tot in 18 august mi-a cerut o adeverinta pt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical- calcul monenciu monenciu Un angajat este in concediu medical din 15.12.2012 pana in luna aprilie mi-a adus concediu medica relativ la timp, dar intotdeauna cu greseli ,cu numele ... (vezi toată discuția)
Rectificare eroare la concediile de boala cantorcorina cantorcorina La verificarea cererii de decontare a concediilor de boala pentru luna mai 2014,casa judeteana de pensii ne-a semnalat faptul ca una dintre angajate are peste ... (vezi toată discuția)