Revin cu o problema. Tatal meu a avut un abonament la o firma de telefonie (nu pot sa spun exact cand si de cand nu l-a mai platit) pe care nu l-a mai platit. Dupa o perioada in care nu a venit acasa nici o hartie (sau nu stiu eu daca a venit), tatal meu a fost contactat de cei de la (firma recuperare creante) precum ca au preluat ei datoria de la firma de telefonie si ca trebuie sa le plateasca lor o anumita suma de bani. Ca sa nu se certe a inceput sa le puna in cont cam 100 lei lunar timp de aprox 1 an astfel datoria a ajuns de la 2500 lei la vreo 1300 lei. Tata a decedat iar acum cei de la firma de recuperari creanta ma suna pe mine si ma pun sa le platesc datoria. Le-am trimis o copie dupa decesul tatalui si am refuzat sa platesc datoria pe motiv ca nu e datoria mea (cel putin acum pentru ca eu nu am acte de mostenitor) si nici nu pot sa-mi fac nici un angajament de plata prin telefon sau pe email (vroiau sa-mi trimita acte sa semnez pe email) si nici la biroul lor nu ma pot deplasa deoarece eu sunt din Iasi iar ei au biroul in Bucuresti. In urma refuzului meu verbal ca nu vreau sa le platesc nimic, au spus ca vor merge pe cale legala, urmand sa inainteze dosarul in instanta.
Intrebarea mea e daca au ce sa imi faca sau ce se poate intampla in continuare?