avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

Buna ziua,

Revin cu o problema. Tatal meu a avut un abonament la o firma de telefonie (nu pot sa spun exact cand si de cand nu l-a mai platit) pe care nu l-a mai platit. Dupa o perioada in care nu a venit acasa nici o hartie (sau nu stiu eu daca a venit), tatal meu a fost contactat de cei de la (firma recuperare creante) precum ca au preluat ei datoria de la firma de telefonie si ca trebuie sa le plateasca lor o anumita suma de bani. Ca sa nu se certe a inceput sa le puna in cont cam 100 lei lunar timp de aprox 1 an astfel datoria a ajuns de la 2500 lei la vreo 1300 lei. Tata a decedat iar acum cei de la firma de recuperari creanta ma suna pe mine si ma pun sa le platesc datoria. Le-am trimis o copie dupa decesul tatalui si am refuzat sa platesc datoria pe motiv ca nu e datoria mea (cel putin acum pentru ca eu nu am acte de mostenitor) si nici nu pot sa-mi fac nici un angajament de plata prin telefon sau pe email (vroiau sa-mi trimita acte sa semnez pe email) si nici la biroul lor nu ma pot deplasa deoarece eu sunt din Iasi iar ei au biroul in Bucuresti. In urma refuzului meu verbal ca nu vreau sa le platesc nimic, au spus ca vor merge pe cale legala, urmand sa inainteze dosarul in instanta.

Intrebarea mea e daca au ce sa imi faca sau ce se poate intampla in continuare?

Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: chimardan , utilizator 04:56, 22 August 2012
Este doar intimidare si o strategie psihologica din partea celor de la TF.

Va sfatuiesc sa nu semnati nimic cu ei si sa nu cedati, din contra puteti sa le comunicati ca dvs ii veti actiona in instanta pt hartuire nefondata.

Cu stima.
Multumesc !
Salut , datoria se prescrie in termen de 3 ani daca nu s-au facut nici un demers legal pentru recuperarea ei , oricum nu semnati nimik , o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la firma de telefonie - consecinte Vasilica-Irina Vasilica-Irina buna seara.as vrea sa va intreb un caz care un stiu exact cum sa explic un prieten a avut abonament acum vreo 5 ani la cosmote cand sia facut abonamentul a ... (vezi toată discuția)
Probleme firma recuperare amol amol BUNA ZIUA.AM O PROBLEME CU O FIRMA DE RECUPERARE CREANTE:AM 2CARDURI LA [editat] UNUL DIN12/05 CU SCADENTA IN 12/05 IAR UNUL DIN 07/06 CU SCADENTA 07/08.M-AU ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract alexioancovali alexioancovali Buna ziua, In primavara anului 2015 sotia mea a dorit rezilierea unui abonament de internet mobil la Vodafone, iar acestia au refuzat pe motiv ca ... (vezi toată discuția)