Am o problema cu o banca comerciala in legatura cu un credit tip Descoperit de Cont:
-- In 2006 am accesat aceasta facilitate in calitate de angajat al unei societati comerciale
-- In 2007 societatea comerciala s-a desfiintat, la acel mament din cunostintele mele banca cat si societatea trebuiau sa ma notifice sa restitui sumele accesate sau sa reinoim contractul de creditare in alte conditii. Mentionez ca facilitatea de credit era la aceiasi banca ca si conturile curente ale societatii unde eram angajat, deci nu se pune problema ca nu ar fi stiut de desfiintarea firmei.
-- Pana la mementul de fata banca nu mi-a trimis nici un fel de notificari, extrase de cont sau m-a contactat in-vreun fel sa ma anunte de datoria mea fata de ei. Drep urmare in tot acest timp din 2007 pana in 2012 an tras concluzia ca la desfiintarea firmei si la inchiderea conturilor acestea, datoria mea a fost cumva achitata de societate.
-- In data de 17.08.2012 am fost contactat telefonic de o persoana, ce sa recomandat ca fiind reprezentant al bancii, si am fost informat ca exista aceasta datorie a mea fata de banca, datorie provenita de la un descoperit de cont in valoare de 3000 ron la care s-au adaugat in cei 5 ani alti 3000 ron sub forma de comisioane, dobanzi, si probabil penalitati. Am solicitat reprezentantului bancii sa imi comunice pe cale oficiala aceste date, cu extras de cont si alte documente din care sa rezulte datoria, sa le transmita in scris prin posta la adresa de corespondenta --- acest lucru a fost refuzat de reprezentantul bancii care m-a amenintat ca daca nu iau legatura cu banca si nu achit intreaga suma datorata de 6000 ron pana la sfarsitul saptamanii viitoare vor incepe procedurile de executare silita impotriva mea.
Va rog sa imi spuneti daca nu cumva datoria s-a prescris, sau daca nu cumva banca este in culpa avand in vedera ca nu a depus nici un efort de a ma contacta in toti acesti ani, au lasat cu buna stiinta ca datoriile sa se acumuleze si eu sa intru in aceasta situatie. Va multumesc.
Termenul de prescriptie normal este de 3 ani, calculat de la data ultimei plati.
Probabil ca special au lasat sa treaca anii pt a se acumula dobanzi si penalizari. Normal si dvs ar fi tb sa va interesati de soarta acestui credit, din moment ce nu ati mai platit la el.
Veti primi oficial o somatie si vor incerca executarea silita, inclusiv prin poprire salariu sau alte sume de bani aflate in conturi bancare.
Dupa primirea somatiei in care vor arata din ce se compune debitul pretins aveti posibilitatea de a formula contestatie la executare, inclusiv asupra titlului de creanta.