Buna ziua,
Am un dosar penal in urma unui accident auto , in acest moment dosar a ajuns in instanta.Intrebarea mea este : Cum se procedeaza acum cu prelungirea dovezii de circulatie? Si daca pot sa-mi recuperez permisul de conducere in baza certificatului de grefa , avand in vedere ca exista un proces pe rol ?
in cazul in care ati avut si alcoolemie peste limita legala nu primiti nici o dovada,iar in cazul de vatamare corporala din culpa nu stiu sigur dar nu cred ca se da dovada.banuiesc ca din cauza uneia din cele doua fapte ai dosar penal.iar daca ai avut dovada pe 15 zile puteai sa o prelungesti de la inceput din 30 in 30 de zile cu cerere la procuror.
Depinde ft mult de circumstantele in care s-a produs accidentul si ce a fost consemnat in p-v, ce text de lege invoca politistul? in baza carui temei legal v-a fost suspendat permisul?
Imi cer scuze ca v-am dat o parte din detalii. Accidentul a avut loc in 29.11.2006 , incadrat la vatamare corporala art. 184 , alcoolemie zero ( amandoi soferii). Atunci am primit dovada pe care am prelungit-o lunar timp de 2 ani si o luna la Politie cu cerere catre procuror... , pana in ianuarie 2009 cand s-a luat decizie de a trimite dosarul in Instanta. Vroiam sa stiu unde trebuie sa ma duc dupa aprobare de prelungire a dovezii, s-au daca pot sa-mi iau permisul in baza certificatului de grefa.