Va rog din suflet sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare si daca se poate sa imi faceti si trimiterea le legea care stipuleaza acest lucru:
Angajatul sucursalei din Romania a unei PJ straine( UE) trebuie sa urmeze o scolarizare la firma mama. Sub ce forma poate fi detasat/delegat acest angajat la firma mama pe o perioada de aprox. 6-9 luni, fara a avea nevoie de formularul A1 sau E101?
Angajatul va functiona, dupa perioada de formare de la firma mama, la sucursala din Romania. Intrebarea ar fi deci: sa il angajeze la inceput sucursala si dupa aceea sa il delege pentru perioade consecutive de cate 60 de zile la firma mama, urmand ca dupa stagiul de formare sa ramana la sucursala sau sa il angajeze la inceput firma mama care sa il delege dupa perioada de formare la sucursala. Din cate stiu eu, ceea ce apartine sucursalei apartine de fapt de drept firmei mame..acest lucru se refera si la angajatii sucursalei daca CM este semnat de catre firma mama? Multumesc.
Codul Muncii:
- art.17
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor; b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
j) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
n) durata perioadei de proba.
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
- art.41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului; b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Formularul a1
stelach
Buna ziua,
O firma cu obiect principal de activitate in plasarea fortei de munca, poate sa incheie contracte individuale de munca in Romania , si ... (vezi toată discuția)