avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inmatriculare masina radiata.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inmatriculare masina radiata.

Buna ziua.
In urma cu 10 ani, tatal meu a cumparat o masina fara sa faca un contract de vanzare-cumparare cu vechiul proprietar. Pe Cartea de Identitate a masinii este o stampila de radiere de la politie.
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru inscrierea masinii pe numele meu si cum pot sa o inmatriculez?
Va multumesc anticipat.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 16:21, 27 August 2012
Daca autoturismul a fost radiat din evidente ,conform norme in vigoare,nu se mai poate solicita inmatricularea acestuia
Daca masina a fost radiata de la politie cf art.6 din OUG 189/2005, deoarce nu au fost preschimbate numerele de inmatriculare, in mod normal aceasta tb sa existe in evidentele celor de la impozite si taxe, conform legii, autoturismele radiate de drept, nu pot fi scoase de la impozit, deoarce bunul exista fizic. Parerea mea este sa va adresati celor de la RAR, avand nevoie de autentificare si tinand cont ca s-a platit impozitul la autoturism(nu ati specificat nimic, referitor la cum figureaza in evidentele celor de la impozite si taxe) puteti incerca.
Ok.
Am fost si am verificat daca exista in evidente la taxe si impozite, ea nu exista deoarece la cine a fost masina ultima oara, nu a mai inscris-o la primarie, ia facut doar verificarea la rar, dar nu a mai inmatriculat-o pe numele lui. Certificatul de inmatriculare este pe numele celui de al 2-lea proprietar, in total ea avand 3 pe acte iar tatal meu este al 4-lea. In C.I. a masinii apare si numele celui de al 3-lea proprietar, dar nu are stampila de la IPJ BACAU cum au primi 2 proprietari. Acum doamna de la primarie mi-a zis sa merg la un notar public si sa fac o cerere pe propria raspundere conform careia am cumparat masina de la cel de al 3-lea proprietar, care sa tina loc de contract de vanzare cumparare, apoi sa merg la RAR sa ii fac verificare ca nu este furata, sa ma treaca pe C.I. si sa mi se faca un nou certificat de inmatriculare unde sa fiu trecut. Iar apoi sa merg cu un avocat sa il dau in judecata pe ultimul proprietar in lipsa lui, unde sa obtin un aviz de la judecatorie ca vechiul proprietar este plecat din tara sau mort, dupa caz, si sa primesc un fel de certificat fiscal in care apare ca nu are datorii, sau ceva de genul, iar eu sa pot inmatricula masina pe numele meu.
Credeti ca se poate sa fac cum mi-a zis doamna de la primarie?
Parerea mea este inainte sa faceti aceea declaratie pe propia raspundere, sa il cautati pe cel de al treilea proprietar, sa vedeti cum a figurat cu masina la impozite si taxe, daca nu a figurat niciodata in evidente, in baza caror documente il actionati in judecata? Contract de vanz-cumparare nu aveti, el nu a figurat cu auto inscris nici la politie, nici la impozite, este cuvantul dvs, contra respectivului. Oricum la impozite si taxe masina va fi inscrisa pe 5 anii in urma, conform legii, trebuia declarata. Problema este ca fara certificat fiscal aceasta nu poate fi inscrisa pe rolul dvs si nici la politie. Ca sa actionati in judecata, trebuie sa stiti pe cine. Analizati dvs mai bine cele aratate mai sus si ceea ce ati discutat la primarie si vedeti cum este mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Cum sa radiez o masina vanduta acum 10 ani,de la care nu mai am nici un act mariusc69 mariusc69 Acum 10 ani am vandut o dacie in targ la Pitesti la care am facut un act de vanzare cumparare .Cumparatorul nu a mai venit sa facem radierea si intre timp eu ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)