avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima pietonala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima pietonala

Buna ziua,
Tatal meu a suferit un accident pe data de 14.07.2012 si nu se poate deplasa fiind internat in spital cu trauma cerebrala. Momentan sufera si de amnezie. A avut o internare de 25 de zile dupa care am fost la medicul legist si pe baza externarii am obtinut un certificat medicolegal de 70-75 de zile. Acum tatal meu este internat a doua oara.
As avea urmatoarele intrebari:
1. Daca numarul de zile de ingrijiri medicale depaseste 75 de zile trebuie scos un nou certificat?
2. In calitate de fiu pot sa fac plangere penala sau nu este necesar(pt ca a fost accident auto).Daca da, in cat timp de la producerea acidentului si de catre cine daca tata nu poate nici sa scrie si nici sa judece.
3. Unuia dintre martori nu i s-a luat declaratie inca ar trebui sa intru la banuieli?
4. Ce informatii pot da autoarei accidentului? Pana acum m-a sunat sa ii spun cum se simte tatal meu si i-am spus.
5. Am observat ca pe certificatul medicolegal doctorul a trecut la concluzii urmatoarea fraza " traumele pot proveni din data de 10.07.2012" dar accidentul a fost produs in data de 14.07.2012.Acum documentul este la politie. Trebuie modificat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:39, 25 August 2012
1. Revenirea la control nu este data de numarul de zile de ingrijri medicale, ci de medicul legist care poate impune reevaluarea acestui numar. In cazul reinternarii, se impune obligatoriu revenirea la legist.

2. Dosarul de urmarire penala e inceput, termenul pentru depunerea plangerii prealabile de 60 de zile. Contactati un avocat pentru formularea plagerii.

3. Nu, oricum va fi audiat.

4. Despre starea de sanatate o puteti informa, in rest "silenzio stampa"!

5. Este vorba de o eroare materiala, vorbiti cu legistul, ca la reevaluare sa o corecteze.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. As vrea totusi sa va mai intreb ceva. Daunele morale se platesc de catre asigurator sau de catre vinovata? Imi puteti spune care ar suma care se cere in aceste cazuri? Intreb pentru ca acum noi cheltuim multi bani pe care nu ii putem justifica cu acte (in special atentiile pe la doctori). In plus tatal meu profesa si dupa acest accident nu cred ca o sa mai poata si aceasta genereaza o pierdere materiala destul de semnificativa.
Multumesc.
Daunele morale se platesc de catre asigurator in cuantumul stabilit printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu victima cristina_mihaela84 cristina_mihaela84 Buna ziua, In urma cu 7 luni de zile tatal meu circula regulamentar pe scuter moment in care a intrat in plin intr-un autovehicol care a intrat pe drumul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier marius_mau69 marius_mau69 pe data de 8.07.2011 prietana a suferit un accident in urma neacordarii de prioritate de catre un papuc ea circuland cu un moped. ca urmare accidentului a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pieton iuliana2707 iuliana2707 Buna ziua! numele meu este Iuliana, am 22 de ani si am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni pe culoarea semaforului verde. Am fost acrosata ... (vezi toată discuția)