avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Inadmisibilate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Inadmisibilate

Buna ziua! Am trimis Curtii o scrisoare la data de 14 nov.2011. Mi s-a raspuns ( la data postei de 6 feb.2012,de pe plic) ca "sesizarea dvs. nu poate fi examinata de catre Curte si nu este retinuta in vederea constituirii unui dosar." (Referent juridic A.Dagalita). La data de 28 martie 2012 (in interiorul celor 8 saptamani)am trimis scrisoarea cu cererea CEDO. La data de 5 iulie 2012, am primit de la un alt referent(V.Nicolescu) urmatorul raspuns:" Confirm primirea cererii dvs. din data de 28 martie 2012, ... CEDO a decis in data de 21 iunie 2012, intr-un complet de un judecator unic.....sa declare inadmisibila cererea sus mentionata. Curtea a considerat ca nu au fost indeplinite conditiile de admisibilitate prevazute de art.34 si 35 din Conventie.Aceasta decizie este definitiva si nu poate face obiectul niciunui recurs, nici in fata Marii Camere, nici a unui alt organism al Curtii. Desi nu se precizeaza la ce aliniat al art. 35 se incadreaza decizia judecatorului, cred ca este vorba de depunerea cererii dupa trecerea celor 6 luni, ceea ce este o eroare. Referentul V.Nicolescu a luat in calcul data de 28.03.2012, in loc de 14.11.2011, cand s-a depus prima scrisoare. In Romania, decizia Curtii de Apel, definitiva si irevocabila, a fost redactata la data de 19.05.2011. De la aceasta data pana la data primei scrisori la CEDO(14.11.2011) sunt mai putin de 6 luni. Se pare ca judecatorul a primit de la referentul roman date neadevarate. Problema e ca nu stiu daca se mai poate corecta situatia. Am trimis in acest sens o scrisoare(la data de 17.06.2012), am primit confirmarea de primire, insa nu sunt convins ca voi primi vreun raspuns. Ce ma sfatuiti ? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
Statescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 08:23, 20 August 2012
Stimat forumist,

Într-adevăr, conform Regulamentului Curții, ca principiu, se arată ca dată a înregistrării cererii, data la care a debutat prima corespondență cu CEDO.

Regulamentul prevede:

Art. 47- Coninutul unei cereri individuale
...
5. Ca regulă generală, se consideră că cererea a fost introdusă la data
primei comunicări prin care reclamantul exprima – fie și în mod sumar -
obiectul cererii sale. Cu toate acestea, pentru motive justificate, Curtea
poate să decidă reținerea unei alte date.


Dacă doriți, Regulamentul cu ultimele modificări, în engleză, îl aveți disponibil aici:
[ link extern ]

Evident, nu am de unde să cunosc motivele înregistrării cererii dvs la o altă dată, dar, precum vedeți, acest lucru este permis, ca excepție de la regulă.

Nu am de unde să cunosc, de asemenea, nici motivul inadmisibilității în principiu a dvs.

Astfel, mai mult decât corespondența făcută, nu vă pot da alte sfaturi, mai ales că nu vă cunosc cauza în amănunt.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintroducere cerere cedo constantin_g constantin_g Buna ziua si Hristos a Inviat! Vreau sa va fac cunoscut cazul meu: Dupa ce am epuizat toate caile de atac prevazute de jurisdictia romaneasca m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Raspuns cedo ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns ... (vezi toată discuția)
Raspuns nefondat de la cedo justice123 justice123 Am primit raspuns de la judecatorul unic X cum ca cererea mea nu a indeplinit conditiile articolelor 34 si 35 din Conventie, fara sa dea nici un detaliu asupra ... (vezi toată discuția)