avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reintoarcerea la locul de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

reintoarcerea la locul de munca

dupa o pedeapsa cu suspendare definitiva si irevocabila fara nici un fel de restrictie suplimentara se poate intoarce o persoana la vechiul loc de munca?pe toata aceasta perioada i-a fost suspendat contractul de munca si acum ar dori sa se intoarca la munca.
Conform art. 133 , alin 2 , cod penal , reabilitarea nu are ca urmare obligaţia de reintegrare în funcţia din care infractorul a fost scos în urma condamnării ori de rechemare în cadrele permanente ale forţelor armate sau de redare a gradului militar pierdut.
Dacă nu există această obligaţie pentru angajator, se prezumă că este opţiunea lui dacă îl mai angajează sau nu pe fostul condamnat, mai ales că nu există vreo interdicţie în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea judecatoreasca ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua din nou.Daca un inculpat isi achita datoriile fata de partea vatamata pe latura civila care ar fi termenul in care o sa i se faca reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea pedepsei aplicate neluvot2008 neluvot2008 Buna ziua!Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza pentru o reabilitare in cazul incheierii perioadei de supraveghere pentru o pedeapsa cu suspendare.As dori ... (vezi toată discuția)
Cand nu mai sunt considerat recidivist? a-andrei a-andrei Buna, in anul 2001(august) am fost arestat si ulterior dupa 5 luni de arest preventiv si procese am fost condamnat la 3 ani cu suspendarea pedepsei plus 5 ... (vezi toată discuția)