avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ucidere din culpa- mai pot deveni avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ucidere din culpa- mai pot deveni avocat?

daca sunt acuzat de omor din culpa ma mai pot face avocat?
daca da, cand? care sunt conditiile

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:03, 19 August 2012
infractiunea de ucidere din culpa este una ce nu presupune existenta intentiei, ci doar a vinei cu privire la savarsirea acesteia, in consecinta, ramane la latitudinea consiliului Baroului in vederea stabilirii daca infractiunea savarsita poate aduce atingere onoarei profesiei de avocat. In principiu eu consider ca nu aduce atingere onoarei profesiei.
Trebuie oricum sa existe o decizie definitiva prin care sa se stabileasca vinovatia cu privire la savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.
Este ucidere din culpa,stimate viitor avocat.Din cate stiu eu si sper sa nu ma insel,una din cerintele pentru inscrierea in Barou este sa nu fi fost condamnat pentru o infractiune intentionata.
asta stiam shi eu, vreau ceva mai con concludent.
de exemplu daca in monentu de fata am cu suspendare pot face practica sau stagiat?

multumesc
Da,daca aveti doar aceasta infractiune.
Daca exista concurs de infractiuni cu infractiuni comise cu intentie e alta juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puscarie sylvyutza_tava sylvyutza_tava pt crima cati ani pe poate da unui baiat de 18 ani.:((....el nu la omorat pe acel om.....a vrut doar sa vada dak a murit ...shi cum era omul cu fata in jos el ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare mir52 mir52 daca exista condamnare definitiva cu suspendare , neavand antecedente , poate aparea in cazier? daca aceasta persoane face facultatea de drept , i-ar afecta ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ctyonutz ctyonutz acum in prag de sarbatori am fost la hypermarketul real sa fac cumaparaturile...pe langa ce am pus in cos am bagat cateva obiecte in buzunar in valoare de 111 ... (vezi toată discuția)