Codul muncii spune astfel:
Art. 65. - Concedierea pentru motive obiective
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Daca administratorul a fost concediat din motive obiective, aceste motive trebuia sa se regaseasca in documentul care a stat la baza acestei concedieri.
Or, niciun motiv nu este real si serios cand dupa trei zile infiintezi postul inapoi si angajezi pe el o alta persoana.
Aici si in acest caz seamana cu o ilegalitate pe baze subiective. Administratorul poate da asociatia in judecata pentru concediere ilegala. Conflictele de munca se judeca cu celeritate si e posibil sa aiba castig de cauza. Revenirea administratorului pe functia avuta inainte de concediere ar fi normala, iar munca si-ar putea-o desfasura in termeni civilizati fara implicarea "hachitelor" personale.
Codul Muncii nu are cuprins in el motive sau motivari de ordin subiectiv si angajarile nu trebuie sa presupuna cu dinadinsul simpatii personale.
In asociatiile de proprietari inca nu ne-am invatat sa folosim angajatii cu CIM, nu ne-am invatat cu atat mai mult sa respectam CM. Ni se pare complicat sa ne luam in serios, cand am putea sa facem din asociatii cumetrii care ne sunt mai "folositoare".