avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura medierii

am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si"CU MENTIUNEA MEDIERII CONFORM LEGII NR.192/1996". Ce implicatii are aceasta mentiune?ne obliga la mediere?sau este doar o recomandare din partea instantei?eu in calitate de creditor putand sa refuz aceasta procedura.
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 14:15, 23 August 2012
Procedura medierii nu este obligatorie, dar daca tot aveti aceasta posibilitate cred ca merita sa incercati. Oricum asa cum stim deja concilierea este daor o formallitate care se pare ca nu prea functioneaza dat fiind nr. mare de litigii cmerciale pe rolul instantelor. N-aveti nimic de pierdut daca incercati medierea si daca tot aveti actiune pe rolul instantei, intelegerea facuta in mediere devine automat sentinta... iar daca ati avut de platiti taxe judiciare de timbru acestea vi se restituie integral. In plus poate ca nu veti pierde o relatie de afaceri, fiindca stim acum cu totii ca e dificil in aceste conditii economice iar pastrarea unui client e obiectivul fiecarui agent economic. Merita sa incercati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre convocare si convocare la conciliere? Lumy_lex Lumy_lex Buna ziua, sunt jurist de o saptamana si nu prea inteleg ce mi se cere (colegele nu prea imi explica, nu au rabdare). As dori sa imi spuneti diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Conciliere irinastnciu irinastnciu In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)
Debitor persoana fizica zerognost zerognost Daca o societate comerciala daca in judecata o persoana fizica debitoare e nevoie ca inainte de asta sa convoace persoana la conciliere directa? (vezi toată discuția)