avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atribuire parti sociale obtinute prin mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atribuire parti sociale obtinute prin mostenire

Cum impart 3 mostenitori cele 5 parti sociale ale defunctului ( asociat cu 50% intr-un srl), avand in vedere ca partea sociala este o unitate indivizibila si toti 3 mostenitorii ar trebui sa aiba aceleasi drepturi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lidimotoc , utilizator 13:03, 20 August 2012
Dupa eliberarea certificatului de mostenitor se procedeaza la un partaj prin care unul sau mai multi cedeaza contra unei sulte cota parte ideala din partile sociale in favoarea celuilalt sau celorlalti doi mostenitori.
iar sulta poate prevede participarea egala la profit si pierdere in cadrul srl-ului? unul din mostenitori este minor, iar autoritatea tutelara poate refuza curatorului dreptul de a renunta in favoarea celorlalti 2.
Nu, sulta trebuie data, adica participarea la profit inseamna ca mostenitorul sa nu iasa din firma, ori partajul inseamna iesirea din indiviziune.
Autoritatea tutelara poate aproba pentru minor ca acesta sa cedeze cota de parti sociale.
Societatea este valoroasa doar in cazul in care s-ar vinde activele pe care le detine. Nici unul din mostenitori nu are banii necesari pentru a despagubi prin sulta pe ceilalti.Deci interesul minorului ar fi oricum sa ramana in srl pana la vanzare.Dar partile sociale nu sunt divizibile nici macar daca sunt primite prin mostenire, avand in vedere ca nici unul din mostenitori nu a depus nimic pentru constituirea capitalului social? ar trebui in acest caz ca indiferent de partile sociale detinute de mostenitori ( 5 la 3 ) acestia sa aiba participare egala la profit si pierdere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua jujabila jujabila buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu partaj? aadriana aadriana Sotul meu a decedat si urmeaza sa fac succesiunea eu si cei doi fii ai nostrii unul in varsta de 18 ani si unul de 11 ani.Pe langa apartament au mai ramas si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - speta incurcata roberta123 roberta123 Buna ziua. Am sa va prezint o speta mai incurcata, in privinta careia sper ca voi reusi, cu ajutorul Dv sa ii dau de capat. In urma cu multi ani, 6 frati, ... (vezi toată discuția)