avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie...salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie...salariu

Buna ziua!
Intrebarea mea este urmatoarea: daca pe contractul de munca apare ca termen de plata a salariului ziua de 20 ale lunii pentru luna anterioara,iar eu mi-am dat demisia,la parasirea postului voi primi banii numai pe luna anterioara,urmand ca pe luna in curs sa ii primesc luna urmatoare? este obligat patronul sa mi-i dea acum pe toti sau cum pot proceda pentru a nu pierde acesti bani?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina20 , utilizator 18:26, 16 Ianuarie 2009
In general , la incetarea activitatii angajatorul ar trebui sa va dea toti banii care vi datoreaza. Totusi, in practica, salariul pe luna anterioara este platit in cursul lunii urmatoare la data stabilita prin c.i.m.
Nu veti pierde acesti bani ... pentru luna in curs urmeaza sa vi se dea luna urmatoare ... in caz contrar, aveti posibilitatea sa va adresati ITM-ului sau sa deschideti o actiune in justitie.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului cata_stef cata_stef Buna as dori daca se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea problema (o sa fiu mai explicit ca sa intelegeti despre ce e vorba) Sunt angajat la o firma ... (vezi toată discuția)
Ma confrunt cu o problema sandry 86 sandry 86 Buna ziua. Lucrez la o firma de paza si protectie. Pe data de 13.06.2013 am aflat de la directorul obiectivului ca de la data de 01.07 2013 nu o sa mai lucram ... (vezi toată discuția)
Salarii restane jianumarian jianumarian Buna ziua, Revin cu o problema mai veche sa spun asa. A trecut o luna de cand mi-am dat demisia de la fostul angajator. Si totusi mai am ceva bani de luat ... (vezi toată discuția)