in cazul in care beneficiarul nu achita facturile restante , conform contractului , am dreptul sa retin bunurile pana la achitarea integrala
dar daca nu achita deloc pot cere instantei incuviintarea vanzarii bunurilor retinute in contul facturilor neachitate ?
Nu prea aveti dreptate.Dvs. aveti calitate de locator si nu locatar (care poate sa invoce/solicite dreptul de retentie)
Art. 1444 C.civ., prevede:" Arendasul ori locatarii nu pot fi dati afara mai inainte de a fi dezdaunati de catre locator, iar cand acesta nu o face, de catre cumparator".
Poate detaliati putin...
da , bunurile retinute sunt in legatura cu ceea ce-mi datoreaza debitorul - mai exact eu am produs ceva pt el in baza unui contract , intrucat el nu a achitat facturile anterioare ,am refuzat sa-i mai livrez produsele - ultimele confectionate .
exceptia o pot invoca atunci cd cere el livrarea , dar daca nu cere nici livrarea , nici nu achita , cum pot invoca pe cale principala incuviintarea instantei sa vand bunurile retinute ,,,,,,in contul facturilor restante
Este legal?
zoli67
locuim in chirie .si in anul 2009 10 26 propritarul ne-a dat afara din locuinta si ne-a oprit bunurile noastre .nu stiu daca este legal pt200euro opresti ... (vezi toată discuția)