avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este legal?

locuim in chirie .si in anul 2009 10 26 propritarul ne-a dat afara din locuinta si ne-a oprit bunurile noastre .nu stiu daca este legal pt200euro opresti valoare de 1000. dati-mi un sfat ce sa fac pe cale legala a facut un proces verbal pt bunurile oprite multumesc
În anul 2009 exista o reglementare referitoare la privilegiul locatorului asupra bunurilor locatarului , existente în spaţiul închiriat, până la plata crihiriei de către locatar.
Actualmente o astfel de reglementare nu mai subzistă, în schimb, există posibilitatea ca părţile contractante să convină asupra unei clauze privind dreptul de retenţie asupra bunurilor locatarului, până la plata integrală a chiriei.
Este adevărat că există o disproporţie de valoare între suma restantă şi valoarea bunurilor dvs.Gândiţi-vă însă la faptul că , cu cât veţi întârzia cu plata , cu atât nu mai aveţi şansa recuperării lor, dacă locatorul va invoca penalităţi de întârziere.
Dacă nu rezolvaţi pe cale amiabilă, în instanţă vă costă, la mediere vă costă de asemenea şi, chiar ar trebui să încercaţi orice cale de înţelegere exterioară instanţei , poate mai recuperaţi ceva , dacă plătiţi datoria plus nişte penalităţi în cuantum rezonabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi, penalitati de intarziere sovis44 sovis44 Buna ziua, La un contract de inchiriere a unui spatiu intre 2 societati comerciale care este (daca exista) valoarea legala a dobanzilor de intarziere pe care ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Locatorul poate exercita dreptul de retentie? Pandinvs Pandinvs Buna ziua! Eu nu mă mișc prea sigur în lumea legislației (posibil, că nici alții...). Mă gândesc, că întrebarea mea va ajuta și ... (vezi toată discuția)