avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare imobil

Buna ziua si bine v-am gasit,

Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre mine si fostul proprietar in 5 exemplare si incheierea de autentificare de catre un notar in 4 exemplare.Am inteles de la agentul imobilar cu care colaborez ca imi trebuie cadastrul si intabularea pentru a putea vinde si ca nu intelege cum am achizitionat-o fara acestea.Am citit contractul de vanzare-cumparare in care specifica"..intabulat dreptul de proprietate in Cartea Funciara Individuala nr ... cu numar cadastral(provizoriu)... conform extrasului de CF..." . Astea sunt doar provizorii si trebuie facute altele sau trebuie sa le ridic de la OCPI? Ce alte acte imi trebuiesc pentru vanzarea imobilului?
Cel mai recent răspuns: adighe , utilizator 14:10, 25 August 2012
Va multumesc !
Va multumesc!
eu am vandut o garsoniera si am cumparat un alt apartament dar nu am avut nevoie de dosar cadastral! ....ce inseamna dosar cadastral ? la ce se refera ?
Nu v a trebuit pentru ca probabil aveati deja cadastrul facut si imobilul intabulat in CF.
Si eu le am facute...si cadastru cat si intabularea numai ca in 2003 cand am achizitionat sectorul 4 cica nu le eliberau ci abia din 2005 au inceput sa elibereze...m-am interesat la notarul cu care am facut actele. Mi-am depus cererile si pe marti sau miercuri ar trebui sa fie gata , pentru ca vind cuiva care are minunatul program "prima casa"..:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)